Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

Romantikken 2.0 by Mind Map: Romantikken 2.0
5.0 stars - 1 reviews range from 0 to 5

Romantikken 2.0

Adam Oehlenschläger

Adam yndede at opfatte sig selv som den muntre, lykkelige og ungdommelige poet. Blev kronet som Nordens digterkonge  i domkirken i Lund. Mest kendt for Guldhornene, vores nationalsang og skuespillet Alladin eller Den forunderlige lampe.

Hør radiomontagen

Læs Guldhornene

Opgave

Lyt til digtet

H.C. Andersen

DK´s mest berømte digter, der primært skrev kunsteventyr, der spillede sammen med Romantikkens tankegang. Hans eventyr kan altid forståes på to planer - en for voksne og en for børn. Dannelsestanken går igen og betyder at man i en identitetsrejse hjemme-ude-(nyt) hjem skal modnes igennem de udfordringer man møder. Andersen var en rastløs sjæl, der ikke følte sig forstået i sit hjemland.

Danmark mit fædreland

Outlandish´ udgave

Opgave

B.S Ingemann

Lærer på Sorø Akademi, som skrev salmer: I østen stiger solen op, Glade jul, Dejlig er jorden m.m. Men Ingemanns sind var ikke kun lyst, og han skildrede livet som en kampplads mellem lys og mørke. Han skrev derfor også dæmoniske tekster. Samtidig skrev han en række historiske romaner fra Danmarks storhedstid i Vikingetid og Middelalder.

Nu titte til hinanden

Opgave

Nu titte til hinanden - Youtube

N.F.S Grundtvig

Grundtvig var præst og fornyede kirken. Han stod for en glad og levende kristendom - i centrum var fortællingen - det levende ord. Grundtvig var meget produktiv og skrev ca. 700 salmer. Ligeledes var han meget optaget af den nordiske mytologi. Han startede højskolebevægelsen og gjorde op med den sorte terpeskole.

Langt højere bjerge

Opgave

Købke

Købke har inspireret mange danske malere, men mente selv, at han var inspireret af den gode gud. Malede blandt andet store historiske malerier som Københavns bombardement og Slaget på reden. Disse nederlag var netop udgangspunktet for at søge indad.

Efterårsmorgen ved Sortedamsøen

Martinus Rørbye: Udsigt fra kunstnerens vindue

Opgave

Emil Aarestrup

Digtet "Paa Sneen"

Opgave

Johan Thomas Lundbye

Læs, lyt og se

Dyk ned i maleriet

P. C Skovgaard

Se filmen

Billedanalyse

Maleriet "Bøgeskov i maj"

Værtøjskassen

Billedanalyse

Romantikken/Guldalderen

Lyrikanalyse