Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Digital klocka by Mind Map: Digital klocka

1. En digital klocka består av ett chip som bestämmer vad klockan kan göra

1.1. Klockan består av flera olika chip. För att systemet ska fungera så behöver man ett chip som ser till att all ström går rätt med rätt spänning och lagom med volt.

1.1.1. ett chip kan hålla koll på tiden,oftast via sateliter

1.1.2. ett annat chip kan bestämma vad klockan ska ha för funktioner tex. tidtagarur,så att man kan se tider i andra länder och var i världen  du befinner dig

2. Klockor har man använt väldigt länge. .Idag är klockan en liten "dator" som visa tiden digitalt(Det finns analoga klockor också, som visar tiden med visare)

3. Att bära klocka har blivit mer mode än funktion.

4. En klocka kan hålla olika lång tid beroende på kvaliteten. Är den bra så håller den oftast längre och tvärt om med den billigare.

5. En digital klocka visar tiden med digitala siffror

5.1. tex 14:00 eller 07:00. Den kan visa 24 timmars klocka eller am,pm tid

5.1.1. Siffrorna visas på en display som lyses upp av en liten ljusdiod

6. Den har funnit ung sedan år 1949

6.1. Man tror att Josef Pallweber  kom på den första digitala klockan

7. en klocka kan kosta från 10kr-över 1 miljon kronor. Klockor har blivit mer en sak som folk med lite mer pengar har, de är inte alltid billiga. vissa tycker att det är onödigt om man har en mobiltelfon.

7.1. Det finns olika märken och modeller för olika sorters priser. Funktioner kan även påverka prisen. Kan den göra mycket olika saker så kanske den är lite dyrare än den som bara kan visa tiden