Tatoeages zijn een vorm van kunst

시작하기. 무료입니다
또는 회원 가입 e메일 주소
Tatoeages zijn een vorm van kunst 저자: Mind Map: Tatoeages zijn een vorm van kunst

1. Voor

1.1. Getatoeëerde

1.1.1. Kunst heeft een boodschap, een verhaal. "Mijn lichaam is als een boek met een open einde, het vertelt verhalen aan de buitenwereld. Al mijn tatoeages staan voor een herinnering. Ik laat zelfs op al mijn vakantiebestemmingen een tatoeage zetten. Mijn lichaam staat vol herinneringen. Met mijn tatoeages uit ik mijn gevoelens in beelden, schetsen op mijn lichaam."

1.1.2. Kunst is uniek. Een tattoo is ontworpen door de persoon die de tattoo wilt, of deze heeft zijn wensen doorgegeven aan de tatoeëerder waarna deze een ontwerp heeft gemaakt. Zo is de afbeelding uniek ontworpen voor jouw lichaam. Het is altijd uniek. "Door mijn tatoeages heb ik een eigen identiteit. Ik voel me uniek, anders en helemaal mezelf."

1.1.3. Kunst heeft een doel. Een tattoo verhult littekens, brandwonden of andere oneffenheden op een lichaam. Het is een manier om met een mooie afbeelding op te vallen en dit uit te stralen naar de buitenwereld.

1.1.4. Kunst vergaat niet. Een tatoeage draag je voor de rest van je leven mee.

1.2. Tatoeerders

1.2.1. Kunst is uniek. "Een tatoeage is een unieke stijl die beoordeeld wordt naar smaak. Elke tattoo is gezet met de hand, en daardoor uniek en creatief; dus een vorm van kunst. Het ontwerp; mits zelf gemaakt, is een kunstvorm. Dit ontwerp is uniek en op maat gemaakt voor de klant." Kunst is uniek en persoonlijk. Dit zijn de tatoeages ook die wij bij mensen zetten. Een persoonlijk stukje kunst op hun lichaam."

1.2.2. Kunst komt voor uit emoties. De tatoeëerder gebruikt zijn of haar creativiteit om gedachten of emoties tot uiting te brengen. Het is ongelimiteerd en gepersonaliseerd. Deze emoties zijn de emoties die de klant wil uiten, door middel van een stukje kunst op hun lichaam.

1.2.3. Kunst vergaat niet. Een tatoeage is als een schilderij; het doek is echter niet een canvas maar de huid van de mens. Dit blijft voor eeuwig op het lichaam staan.

1.3. Mensen die tatoeages zien bij anderen

1.3.1. Kunst heeft een boodschap, een verhaal. "Wanneer iemand belangrijke gebeurtenissen bij zich draagt op zijn lichaam, is dit zeker een vorm van kunst. De betekenis van een tatoeage kan de tatoeage zelf nog kunstzinniger maken."

1.3.2. Kunst is iets talentvols, iets waar iemand in uitblinkt. Mensen vinden het vaak heel erg knap wat er op een lichaam kan staan. Het vak van een tattoo artiest is een talentvol vak. Niet iedereen kan dit. Het vergt veel oefening en talent. Wanneer dit stukje talent op iemands lichaam staat is dit zeker een vorm van kunst. "Ik heb niks met tatoeages, maar de manier waarop zo'n afbeelding op het lichaam gezet wordt en erop staat vind ik prachtig. Ongelooflijk dat ze dit kunnen."

1.3.3. Kunst vergeet je nooit meer. Tegenwoordig worden er zulke werken op de lichamen gezet dat men ervan onder de indruk is. Mensen praten er over, willen er foto's van maken. Het gaat als een lopend vuurtje rond, je vergeet het nooit meer.

2. En tatoeage is tegenwoordig goed aanwezig in onze samenleving. Overal waar je kijkt lopen mensen met deze lichaamsversiering. Jong en oud. Man en vrouw. Van een klein dolfijntje op de enkel tot 'geen plek meer over', je komt alles tegen. Toch zijn de meningen over deze lichaamsversiering verdeeld. Is het kunst, is het verminking? Laten mensen ze zetten omdat het stoer is? Of juist om een moeilijke tijd achter zich te laten? Met de stelling wil ik bekijken of men de tatoeage een vorm van kunst vindt, of zich hier juist helemaal niet in kan vinden

3. Tegen

3.1. Getatoeëerde

3.1.1. Tatoeages zijn erg verslavend. In kleine mate is het kunst, maar wanneer het lichaam te vol staat wordt het een overkill. Omdat het verslavend is blijf je tatoeages bij zetten, wat het uiteindelijke resultaat niet altijd een grote vorm van kunst maakt. Je moet weten waar je moet stoppen

3.1.2. Kunst heeft een boodschap, een verhaal. "Mijn tatoeages staan op mijn lichaam omdat ik ze mooi vindt. Niet omdat ze voor mij een verhaal vertellen of een bepaalde betekenis hebben".

3.1.3. Kunst is uniek. Een tatoeage hoeft niet speciaal ontworpen te worden voor een persoon. Men zoekt vaak een plaatje uit een boek vol met voorbeelden, en zij krijgen datzelfde plaatje op hun lichaam. Dat plaatje is dan niet uniek.

3.1.4. Kunst inspireert mensen. Een tatoeage heeft vaak een goede invloed op anderen. Mensen met tatoeages worden vaak gezien als slecht volk. Asociaal, crimineel etc. "Ik merk dat mensen zich heel anders gedragen naar mij toe wanneer mijn tatoeages zichtbaar worden. Wanneer mijn tatoeages niet zichtbaar zijn behandeld iedereen mij op een fijne manier. Er zijn geen vooroordelen. Echter, wanneer mijn tatoeages zichtbaar zijn, wordt ik nagestaard, praten mensen over me. Ik merk gelijk dat ik een andere werking heb op mensen dan wanneer ze niet zichtbaar zijn."

3.2. Tatoeeerders

3.2.1. Kunst is iets talentvols, iets waar iemand in uitblinkt. "Tatoeëren is een vorm van ambacht. Een tatoeëerder is geen kunstenaar maar iemand die hard heeft geleerd om zijn beroep uit te voeren. Een afbeelding overtrekken op carbon is namelijk geen vorm van kunst."

3.2.2. Kunst is uniek. "Niet elk ontwerp is kunst; clichés zijn geen vormen van kunst maar dit valt onder versiering van het lichaam. De versieringen zijn niet uniek, velen hebben dezelfde lichaamsversiering."

3.2.3. Kunst inspireert mensen. Een tatoeage komt voor uit emoties. Deze emoties zijn echter niet altijd de juiste om voor de rest van je leven geïnspireerd te worden door wat er op je lichaam staat. Mensen laten bijvoorbeeld namen van partners tatoeëren, omdat deze emotie; liefde, op dat moment erg belangrijk voor ze is. Het inspireert ze. Helaas wordt deze emotie ook wel eens verdraaid naar verdriet, mensen blijven echter met de naam op hun huid zitten. Dit zal ze weinig inspireren en vooral ellende meebrengen. Dit is niet de bedoeling bij kunst.

3.3. Mensen die tatoeages zien bij anderen

3.3.1. Kunst heeft een boodschap, een verhaal. "Ik vind het pas kunst wanneer het daadwerkelijk een verhaal verteld. Wanneer het er alleen maar zit 'voor de mooi' vind ik het maar makkelijk. Verder is een tatoeage tegenwoordig bij iedereen te zien. Het is niet of je er niet meer bij hoort als je geen tatoeage hebt. Meelopen met anderen is geen vorm van kunst. Een tatoeage om er bij te horen is helemaal hip."

3.3.2. Kunst is uniek. Een sterretje, een vogeltje, hartjes, het oneindigheidsteken, het dolfijntje op de enkel. Het één na het andere cliché komt voorbij en dit is weinig uniek. "Ik kan erg onder de indruk zijn van een tatoeage maar niet als er niks unieks achter zit. Altijd hetzelfde plaatje is geen kunst maar cliché."

3.3.3. Kunst inspireert mensen. "Ik vind het niet inspirerend om te zien hoe iemand anders zijn lichaam verminkt met tatoeages. Je zit voor de rest van je leven opgescheept met het plaatje op je lichaam. Dit inspireert niet."

3.3.4. Kunst vergeet je nooit meer. "Een kunstwerk moet voor mij een onuitwisbare indruk achter laten, ik moet gechoqueerd zijn. Dat is kunst voor mij. Een tatoeage choqueert mij niet op deze manier waardoor het voor mij niet overkomt als kunst."