Bepaalde ruimtes die Josef Hoffmann in het Palais Stoclet ontwierp zijn gender bevestigend.

Начать. Это бесплатно
или регистрация c помощью Вашего email-адреса
Bepaalde ruimtes die Josef Hoffmann in het Palais Stoclet ontwierp zijn gender bevestigend. создатель Mind Map: Bepaalde ruimtes die Josef Hoffmann in het Palais Stoclet ontwierp zijn gender bevestigend.

1. Omdat: 1.1Adolphe en Suzanne Stoclet invloed hadden op het ontwerp van hun huis.

1.1. Omdat: 1.2 De opdrachtgevers kenden de architect persoonlijk. Bijgevolg hield hij rekening met hun smaak en persoonlijkheden.

1.2. Voorbeeld: 1.3 Josef Hoffmann ontwierp een jurk voor Suzanne Stoclet omdat haar garderobe botste met haar woonkamer.

1.3. Voorbeeld: 1.4 Leon Goldschmidt, een persoonlijk contact van het koppel beschreef hoe perfect pasten in het huis en hun rol vlekkeloos speelden.

2. Omdat: 2.1 Vrouwen in die periode met private sfeer en het interieurdesign werden geassocieerd.

2.1. Omdat: 2.2 Er een lange traditie bestaat van vrouwen die aan textiel en textielbewerking gelinkt worden.

2.2. Voorbeeld: 2.3 Het privésalon van Suzanne Stoclet is ingericht met vergulde stoelen overtrokken met luxueuze stoffen.

2.3. Voorbeeld: 2. 4 Het bureau van Adolph Stoclet is kil, onpersoonlijk, met strakke lijnen en dus mannelijk ingericht.

3. Tenzij: 3.1Deze gendertoeschrijving is waarschijnlijk niet beschreven door de leden van de Wiener Werkstätte.

3.1. Want: 3.2 Ze schreven hun programma's uit. Hun oorspronkelijke ideeën wisselden maar er is waarschijnlijk geen genderanalyse van het Palais Stoclet.

3.1.1. Weerlegging 3.3 Deze genderbevestiging kon onbewust gebeurd zijn tijdens het ontwerpen door de context en tijd waar de Wiener Werkstätte in actief was.

3.1.1.1. Omdat: 3.4 We moeten het ontwerp in een context van hogere burgerij aan het begin van de 20e eeuw plaatsen. De Stoclets waren zelf tegelijk vooruitstrevend in hun kunstsmaak maar conservatief in hun manier van leven. Het is goed mogelijk dat ze dit soort indeling verwachtten.

3.1.1.2. Omdat: 3.5 De WIener Werkstätte had zelf vrouwelijke kunstenaars in dienst en werd door feministische organisaties geprezen omwille van hun gelijkheid op de werkvloer. Het zou kunnen dat men helemaal geen opzet had om gender bevestigend te werk te gaan.