ERP of Enterprise Resource Planning

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
ERP of Enterprise Resource Planning by Mind Map: ERP of Enterprise Resource Planning

1. OpenERP-businesscase: In deze businesscase maken ze gebruik van 8 modules: inkoop, verkoop, voorraadbeheer, capaciteitsplanning, beheer van installaties, opvolging van projecten, personeelsbeheer en tot slot de boekhouding. Ook de transportplanning wordt behandeld, deze valt onder het "warehouse".

2. Welke modules worden niet gebruikt in OpenERP? Informatie over het management ontbreekt in deze businesscase.

3. Topeassing op Chocolatier Valentino: CV zal de volgende modules moeten opnemen in zijn ERP om een goed geoliede machine te creëren: inkoop, verkoop, voorraadbeheer, capaciteitsplanning, beheer van de installaties en machines, personeelsbeheer en tot slot ook de boekhouding. Transport heb ik niet opgenomen omdat ik veronderstel dat CV enkel zal verkopen vanuit zijn winkel.

4. CRM of ERP? CRM is gericht op de klant en stelt de klant centraal. Dit in tegenstelling tot de ERP waar de onderneming en de interne processen centraal staan.

5. Belangrijke tips. -Bepaal op voorhand welke modules JIJ nodig hebt. -Kijk eerst of dit programma jouw organisatie meerwaarde kan bieden. -Weeg de hoge kostprijs of ten opzichte van wat het je kan opbrengen.

6. Wat is ERP? Het is een systeem om de productiviteit van het bedrijf op te krikken en een beter kostenbeheer neer te zetten. Deze kunnen gerealiseerd worden door een geïntegreerde afhandeling van alle administratieve, logistieke en financiële activiteiten. Het is vooral een ondersteuning voor interne bedrijfsprocessen.

7. Belang van ERP? Het zorgt voor een efficiëntere en snellere organisatie wat de organisatie toelaat om bijvoorbeeld minder stock aan te leggen maar toch niet het risico te lopen om een stockbreuk te leiden. Het zorgt voor een betere beheersing van de bedrijfsprocessen. Het zal de onderneming ook toelaten om klantgerichter te gaan werken en door het gebruik van één database zal u beschikken over een éénduidige en een dus meer betrouwbare informatie.

8. Leveranciers: -Microsoft. -Oracle. -SAP.