Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

Praktijkdag Duurzaam HR 30 mei 2013 by Mind Map: Praktijkdag Duurzaam HR 30 mei 2013
0.0 stars - reviews range from 0 to 5

Praktijkdag Duurzaam HR 30 mei 2013

De waarde van duurzame inzetbaarheid wordt tegenwoordig door iedereen erkend. Er zijn dan ook verscheidende initiatieven om inzetbaarheid te versterken. Echter blijkt het in de praktijk lastig toe te passen. Verschillende obstakels weerhouden organisaties van een duurzame, gezonde en effectieve toekomst.  Van wens naar werkelijkheid Daarom ontwikkelde P&Oactueel en Arbo magazine de Praktijkdag Duurzaam HR. Tijdens deze dag leert u de theorie in de praktijk te brengen en krijgt u antwoord op vragen als: Hoe kan ik werknemers betrekken? Hoe zorg ik ervoor dat mijn werknemers langer en gemotiveerd blijven werken? Hoe krijg ik de juiste mensen op de juiste plaats? Hoe ga ik om met generaties en vergrijzing? Maar er wordt ook ingegaan op vragen als: Wat zijn de valkuilen? Hoe kunnen obstakels overwonnen worden? Onderwerpen als bevlogenheid, vitaliteit en werkvermogen komen uitgebreid aan bod. Van theorie, naar praktijkcases. De Praktijkdag Duurzaam HR biedt u dé inzichten, handvatten en praktijkvoorbeelden waarmee u morgen nog aan de slag kunt! Leer hoe duurzame inzetbaarheid werkelijkheid wordt op de werkvloer! Duurzame inzetbaarheid stuwt niet op financiële overwegingen. Duurzame inzetbaarheid bereikt u door op een juiste manier de intrinsieke motivatie bij uw medewerkers aan te wakkeren!  Maak de stap en leer hoe u duurzaam HR implementeert in uw organisatie. Laat u inspireren met praktijkvoorbeelden, grijp nieuwe kansen tijdens interactieve workshops van aansprekende ervaringsdeskundigen en wetenschappers zoals Beate van der Heijden, Arnold Bakker en Cristel van de Ven en breng het geleerde direct in de praktijk. 

Handleiding

takken openklappen

link

notities

attachement

Opening

Bas Westland

Bas Westland heeft een “dubbele loopbaan” achter de rug. Na eerst 10 jaar bij diverse internationale bedrijven in HR managementfuncties te hebben gewerkt, is hij sinds 1999 actief in de commerciële werving & selectie. Aanvankelijk als Commercieel Directeur bij Brunel, maar de laatste 11 jaar als ondernemer met e-people.  Bas schijft, traint en spreekt openhartig over recruitment innovatie, duurzaamheid, sociale media en ondernemerschap. Dat doet hij onder andere middels zijn columns op Sprout, Recruitment Matters en zijn eigen blogs EmploIT en baswestland.com.

notities

Werken aan Bevlogenheid

Bevlogen werknemers zitten vol met energie, zijn heel enthousiast over hun werk, en gaan vaak helemaal op in hun werkzaamheden. Deze actieve en positieve gemoedstoestand is belangrijk voor organisaties, omdat onderzoek laat zien dat bevlogen werknemers beter presteren en tevredenere klanten hebben.  Organisaties kunnen de bevlogenheid van hun medewerkers bevorderen door de werkomgeving te optimaliseren, bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat er voldoende uitdagingen zijn en voldoende hulpbronnen zoals inspirerend leiderschap, feedback over prestaties, en de mogelijkheid om in het werk meerdere vaardigheden te gebruiken.  In deze presentatie geeft Arnold Bakker een overzicht van de belangrijkste oorzaken en gevolgen van langdurende en dagelijkse bevlogenheid. Daarnaast gaat hij in op de vraag wat werknemers zelf kunnen doen om bevlogen te blijven.

Arnold Bakker

Arnold B. Bakker is hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, en president van de European Association of Work and Organizational Psychology.  Zijn onderzoeksinteresse gaat uit naar positief organisatiegedrag (bijv., bevlogenheid, werkgeluk, prestaties), work-life balance, crossover van emoties en internet applicaties van organisatiepsychologische onderwerpen.  Zijn artikelen worden gepubliceerd in internationaal erkende wetenschappelijke tijdschriften, zoals het Journal of Applied Psychology, Journal of Occupational Health Psychology en het Journal of Organizational Behavior. 

presentatie

notities

Bewaken van duurzame inzetbaarheid gedurende gehele loopbaan

Ontgroening en vergrijzing van de beroepsbevolking maken het noodzakelijk om gericht aandacht te besteden aan duurzaam inzetbaarheidsbeleid als onderdeel van Strategisch Human Resource Management.  In deze bijdrage wordt vanuit een positief psychologische benadering ingegaan op de mogelijkheden van werknemers en arbeidsorganisaties om mensen tot hun pensioengerechtigde leeftijd of zelfs daarna op een gezonde, welvarende, aantrekkelijke, uitdagende en productieve manier hun loopbaan te laten invullen. Hierbij wordt de kracht van senioriteit expliciet voor het voetlicht gebracht.

Beate van der Heijden

Prof. dr. Beatrice van der Heijden is hoogleraar Strategisch HRM bij de Faculteit der Managementwetenschappen, Institute of Management Research, aan de Radboud Universiteit Nijmegen.  Ze is daar werkzaam als vakgroepvoorzitter van het Departement Strategisch HRM en Directeur van het Onderzoeksprogramma Responsible Organizations. Daarnaast is ze hoogleraar Strategisch HRM aan de Open Universiteit Nederland en aan de Universiteit Twente. 

presentatie

notities

Hoe? Zo!

Vitaliteitsmanagement: van theorie naar praktijk

Vitale medewerkers hebben meer energie, presteren beter, zijn langer inzetbaar en melden zich minder vaak ziek. Structurele aandacht voor vitaliteit is dus goed voor medewerkers én voor de bedrijfsresultaten! Maar hoe pak je dat nu aan? En op zo’n manier dat er zowel op korte als op lange termijn resultaat wordt behaald? In deze interactieve workshop deelt Loes Meijlink van TheSparkCompany haar kennis en concrete praktijkervaring (o.a. Rabobank). Daarbij werkt u zelf een casus uit. Deze workshop is een absolute aanrader als u wilt weten hoe u op een gestructureerde en praktische manier met het thema vitaliteit in de organisatie aan de slag kunt. 

Werk met plezier, dan presteer je beter

Wie wil er nou niet plezier hebben in zijn werk ? Doen wat je leuk vindt. Doen waar je goed in bent. Werk met plezier, dan presteer je beter. Én je houdt het langer vol. Welke werkgever wil er nou niet medewerkers die goede resultaten boeken? Medewerkers die doen waar ze goed in zijn. En dat leuk vinden. Medewerkers die werken met plezier en goed presteren. Én die aan het werk blijven, zodat kennis en ervaring behouden blijft. Hoe maak je van deze wens werkelijkheid? Door te onderzoeken welke factoren het werk leuk maken en wat je kunt doen om die factoren te versterken. Dat dat voor iedereen anders is, dat maakt het lastig. Een gezamenlijk referentiekader biedt een goed startpunt om het onderwerp bespreekbaar te maken en ermee aan de slag te gaan.  In de workshop krijgt u dit referentiekader aangereikt en doet u inspiratie op om voor uzelf en in uw organisatie aan de slag te gaan om meer werkplezier en goede prestaties te genereren.

Duurzame inzetbaarheid in het DNA van uw organisatie

In deze interactieve workshop leert u hoe u duurzame inzetbaarheid integraal benadert, wat de condities zijn om uw medewerkers aan zet te krijgen en hoe u duurzame inzetbaarheid in het DNA van de organisatie krijgt. Voorafgaand aan de workshop, vult u thuis een bedrijfsscan in met betrekking tot de duurzaamheid binnen uw bedrijf. Zo gaat u tijdens de workshop concreet aan de slag met uw specifieke situatie.  

Bonussessies

Vleugels of remblokjes?

U kent ze vast wel, de medewerkers die de kar trekken. De medewerkers die net het stapje extra zetten en gedreven zijn de organisatie vooruit te helpen. U kent vast ook de medewerkers die achter de kar hangen met hun hakken in het zand. Hun werk doen, maar daar is alles dan ook mee gezegd. Wat de eerste groep bezit in tegenstelling tot de laatste is betrokkenheid bij de organisatie en bevlogenheid in het werk. Tijdens de bonus sessie Vleugels of remblokjes wordt de loep gelegd op Betrokkenheid & Bevlogenheid. Wat is het? Wat zien wij in Nederland? En, erg belangrijk, hoe kun je het stimuleren?

Yoga/meditatieles

Start energiek en actief het tweede gedeelte van de dag. Kom na de lunch naar de yoga-/meditatieles van Yoga Meeting om je spijsvertering te stimuleren, je focus terug te vinden voor de workshops in het middaggedeelte en gerichte oefeningen te doen voor kantoorklachten.

MindMapping

CreaMatics

Hans Terhurne

Hoe? Zo!

Ruimte voor talent door job crafting: sterke punten productief inzetten

De wens om in ons werk aangesproken te worden op sterktes en drijfveren wordt steeds sterker. Ook organisaties merken dat het voor hun wendbaarheid en innovatiekracht belangrijk is dat mensen hun talent in hun werk kwijt kunnen. Het ‘sterke punten’-denken staat al langere tijd in de belangstelling. Er zijn dan ook steeds meer talententest en –assessments te verkrijgen. Als het echter alleen blijft bij zicht krijgen op iemands talent, dan is dat jammer. Het gaat er immers om dat je de talenten die je hebt in kunt zetten in je werk. In dat opzicht is ‘job crafting’ of ‘baanboetseren’, een interessant fenomeen.  In deze workshop gaan we in op dit concept, gaat u zelf aan de slag met werkvormen en geven we enkele handreikingen voor hoe u hiermee in uw eigen organisatie aan de slag kunt. 

Het nieuwe vakmanschap: drive, durven en doen!

Vakmensen hebben behalve vaktechnische vaardigheden steeds meer andere competenties nodig om duurzaam inzetbaar te blijven. Bij Het Nieuwe Vakmanschap krijgt u d.m.v. een aantal quick scans een helder beeld van die competenties. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw vakmensen in beweging komen en echt aan de slag gaan met het ontwikkelen van ‘die andere’ competenties? En sterker nog: dat ze het leuk vinden en zelf de regie gaan nemen over hun ontwikkeling? In deze workshop nemen Gerlanda Dirksen en Maayke Somers u mee in de methodiek en quick scans die FNV Formaat inzet bij Het Nieuwe Vakmanschap en ervaart u zelf hoe u in beweging komt, zelf uw regie over uw ontwikkeling neemt en blokkades uit de weg ruimt. Want ook u kunt meer dan u dacht!

Prettig, Energiek en Productief tot het pensioen

Oudere medewerkers hebben naast veel levenservaring én werkervaring soms ook weerstand tegen veranderingen, moeite om mee te gaan met snelle ontwikkelingen of te maken met de schaduwkanten van het ouder worden. Hoe kunt u hen aansporen om toch betrokken, gemotiveerd en bij de tijd te blijven? Natuurlijk weet u dat het voor hen ook erg belangrijk is om dat op een prettige manier te doen. Maar hoe ondersteunt u deze medewerkers bij het onderzoeken van de kansen, mogelijkheden én bedreigingen? Wat kunt u doen om hun eigen verantwoordelijkheid te vergroten en met hen in dialoog te gaan over de toekomst in het bedrijf. Belangrijke voorwaarde voor succes is het werken aan zelfkennis en zelfbewustzijn om in deze levensfase een nieuw perspectief op het werkzame leven te (gaan) ontwikkelen. De juiste afstemming tussen de behoeften van het individu en die van de organisatie dient in samenspraak met de leidinggevende vorm en inhoud te krijgen.  De sleutel is een open dialoog om plezier/vitaliteit in het werk te (her)vinden. Tijdens deze workshop krijgt u concrete voorbeelden en handvatten om oudere medewerkers leren om te gaan met een ander beeld van de nabije toekomst dan gepland, hoe "PEP" te kunnen werken en te onderzoeken hoe zij dat ook mede zelf kunnen bewerkstelligen. 

Tango op de werkvloer: duurzame inzetbaarheid op de werkvloer

Cristel is inleider van de succesverhalen van Zilveren kruis Achmea en Heinz. Ze vertelt waarom en hoe organisaties gebruik kunnen maken van inzetbaarheid. 

Christel van der Ven

Cristel van de Ven adviseert en begeleidt organisaties op onderwerpen als inzetbaarheid, dialoog en diversiteit. Zij is gastdocent bij diverse universiteiten en publiceert regelmatig over deze onderwerpen.  Cristel is cum laude afgestudeerd in Beleids- en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Voorheen was zij managing consultant bij Randstad HR Solutions, senior adviseur bij TNO Arbeid, HR manager bij IsoTis  en consultant bij HayGroup.  Naast haar werk bij Factor Vijf doet Cristel promotieonderzoek aan de Universiteit van Amsterdam (vakgroep A&O psychologie) naar dialoog en maatwerk in werkrelaties. 

presentatie

notities

Praktijkcase Zilveren Kruis Achmea: gezond gedrag binnen de organisatie

Erik van der Ploeg

Marcel Reijmerink

Marcel Reijmerink is vanaf 2010 P&O specialist Gezondheidsmanagement van Achmea, divisie Zorg & Gezondheid (waar o.a. Zilveren Kruis en Agis onder  vallen). Hij initieert en ontwikkelt verschillende programma’s die uiteenlopend zijn van preventie tot en met re-integratie.  De afgelopen twee jaar is er binnen de divisie een vernieuwende manier van werken geïntroduceerd met betrekking tot de inzet van een professioneel gezondheidsnetwerk.  Deze manier van werken ondersteunt managers en medewerkers in hun performance,  vitaliteit en gezondheid. Verschillende programma’s en trainingen, zoals de Energy Challange, Psyfit (mentale weerbaarheid), Mindfullness, Stress (h)erkenning en burn-outpreventie zijn met succes uitgerold. De visie en aanpak sluit nauw aan bij het concept Gezond Ondernemen van Zilveren Kruis. 

presentatie

notities

Praktijkcase SITA NL: vitaliteitsmanagement 'Appeltje, eitje'

Roel Botter

presentatie

notities

Wrap-up

het komt neer op het gesprek met de medewerker

de dialoog staat centraal!

Guido Welter liet een mooi dashboard zien!

ontdekkingsreis

erg leuk, doe onderzoek en kan e.e.a. gebruiken

Interessante links

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

SITA Nederland

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled