Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

Ontwikkeling van het kind by Mind Map: Ontwikkeling van het kind
0.0 stars - reviews range from 0 to 5

Ontwikkeling van het kind

Dreumes

Ontwikkeling dreumes Kinderen in de leeftijd van1 tot 2 jaar worden "dreumes" genoemd. Tussen de 2 en de 4 praat je meestal over een "peuter". Kindjes in deze leeftijd zijn dol op herhaling. Heeft je kindje iets leuks ontdekt dan zal het steeds opnieuw willen zien/horen/doen tot jij er gek van wordt. Steeds maar weer hetzelfde spelletje, steeds opnieuw hetzelfde geluidje maken. Aan de andere kant vindt hij het ook machtig om nieuwe omgevingen te ontdekken en nieuwe dingen te doen. Neem je kind mee op onderzoek binnen en buitenshuis. Ook leuk voor volwassenen om de wereld eens door de ogen van een kind te bekijken voor wie alles nieuw is.

Peuter

Peuter Een peuter is een kind tussen circa één jaar en de instap in de kleuterschool. In Nederland is dat omstreeks 4 jaar, in Vlaanderen vanaf 2 jaar en 6 maanden. Tijdens deze periode leert het kind veel over sociale rollen, maakt grote vorderingen in zijn taalverwerving en ontwikkelt motorische vaardigheden. De meeste kinderen worden zindelijk als ze peuter zijn. De peutertijd is een belangrijke periode voor de taalverwerving. Een peuter zal vanaf ongeveer 12 maanden een eerste woord laten horen, waarna de taalontwikkeling snel gaat. Rond 18 maanden kent een peuter zo'n 50 woorden, rond 21 maanden worden de eerste zinnen gevormd.

Baby

Baby's ontwikkeling Wanneer een baby op de wereld komt, zijn de hersenen nog niet helemaal volgroeid. In de baby’s eerste levensjaar ontwikkelen de hersenen zich enorm snel. Iedere dag leert jouw baby er wat bij. Hij of zij zal steeds meer kunnen en steeds beter in staat zijn om te leren. Echter, zonder de zorg en liefde van een vader of moeder kan een baby geen kant op. Een kind heeft begeleiding nodig om zelfstandig te worden. De ontwikkeling van jouw baby kan je stimuleren met leuke en simpele alledaagse spelletjes.

Schoolkind onderbouw

Ontwikkeling schoolgaand kind onderbouw In de eerste 4 jaar van zijn leven groeit je kind heel snel. Daarna gaat het wat langzamer. Gemiddeld groeit je kind tussen 4 en 12 jaar tussen 55 en 75 centimeter. En hij wordt ongeveer 25 kilo zwaarder. Er verandert dus veel aan zijn lichaam! En niet alleen lichamelijk zijn er veel ontwikkelingen. Je kind leert op deze leeftijd om concreet te denken. Zijn fantasie wordt minder. Daarom kan hij nu bijvoorbeeld leren rekenen. Op school leren kinderen ook heel veel van elkaar. Je kind ontwikkelt zich in deze periode op 5 gebieden: Zijn karakter ontwikkelt zich. Hoe gaat hij om met bepaalde gevoelens. Hoe gaat hij om met bepaalde gebeurtenissen? Zijn lichaam groeit. En hij leert om zijn lichaam beter te gebruiken. Zijn verstand ontwikkelt zich. Hij begrijpt steeds meer van de wereld om hem heen. Zijn taal ontwikkelt zich. Hij gaat steeds beter praten. En hij kent steeds meer woorden.

Schoolkind bovenbouw

Lichamelijke ontwikkeling Vanaf het twaalfde jaar start ook bij jongens de groeispurt. Ongeveer twee jaar na de start van deze groeispurt is de eerste menstruatie of zaadlozing, het begin van de puberteit. De verschillen zijn enorm, sommige zijn nog echt kind, anderen zijn al hele tieners. De lichamelijke veranderingen - inclusief de ontwikkeling van de geslachtsorganen - vergroten de verschillen tussen jongens en meisjes.   De spieren zijn sterker geworden en zolang de groeispurt, met alle slungelachtige bewegingen van dien, nog niet is begonnen, kunnen de 11-15 jarigen enorm veel presteren. Ze zijn lenig, behendig, snel, en kunnen goed samen spelen.  

Puber

Lichamelijke ontwikkeling puber Na de schoolperiode begint de puberteit.Deze duurt tot ongeveer het achttiende jaar.In de puberteit worden kinderen lichamelijk volwassen.Ze worden geslachtsrijp en kunnen zich voortplanten.Dit betekend dat ze kinderen kunnen krijgen.De puberteit begint met lichamelijke veranderingen.De lichaamsverhoudingen worden anders en er ontstaan secundaire geslachtskenmerken.Bij meisjes zie je rodere vormen ontstaan,ook kunnen ze in korte tijd langer worden......Ook jongens worden in korte tijd langer.Ze worden forser en zwaarder en de spieren ontwikkelen zich.Hun schouders worden breeder.Verder krijgen ze meer lichaamsbeharing.In de puberteit ontstaan ook bij jongens de secundaire gaslachtskenmerken bv:schaamhaar,okselhaar,baardgroei,zwaardere stem.