Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Universet by Mind Map: Universet

1. Stjernene ble dannet rundt 10 til 200 millioner år takket hvere gass og støv. Ikke lenge etter så begynte stjerner samle seg i galakser.

2. Når en stjerne blir tom for hydrogen så eksploderer den som vi kaller en super nova. Når en super nova skjer så slenges det mange forsjellige stoffer ut i verdensrommet og kan danne nye stjerner.

3. kilder: http://www.romsenter.no/Laer-om-rommet/Rom-for-barn/Universet/Universets-historie https://www.google.no/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=Teknologi+og+utforskning+av+universet

4. vårt solsystem ble dannet for 4,6 milliarder år siden og jorda ble dannet litt etter.

5. Universet utvidelse

6. Univertet opbdagelser

7. I 1609 opfant galileo galilei kikerten, og var den fårtse å se op i himmelen. han så mange nye tinger som ingen har sett får og så at månen var ikke jevn, det var andre strejner i melkeveien og opdaget 4 jupiter måner.

8. Etter hvert så ble teleskopene større. Det var en STOR fordel fordig det kommer masse lys i teleskopet og at der du ser er større sån at vi kan se det bedre og nermere.

9. Radioteleskopet ble oppfunet i andre verdens krig og den var stor! den slipper ut radiobølger som gjør at vi kan fange det opp. (den slipper også lett gjennom)

10. Etter andre verdenskrig så staset USA og Sovjetunionen skikkelig på rakketer. De ville klare å lage en raket som går i en bane rundt jorda men måtte ha en fart på det hele 29 000 km/t. For å komme bort fra jords gravitasjon så må man ha en fart på 40 000 km/t.

11. I oktober 1957 klarte svovet å sende en satelit som gik en bane rundt jorda og vi kom i en ny tids alder: Romaldern. November 1957 overlevde hunden lajka i rommet for første gang. 12. april 1961 var den første meneske juri gagrin ut i verdensrommet. 20. juli 1969 så kom den første meneske på månen. Amrikaneren Neil Armstrong

12. The big bang ble skapt for 13,7 milliarder år og den var super varm. I løpet av 10 34 sekunder så ble the big bang 90 gange større en den startet med. Den begynte å utvide og stoffer ble skapt

13. I de første 3 minuttene ble byggesteinene dannet (Da mener jeg Elektron Nøytron og Proton)

14. Lyset ble skapt 380 000 år etter The Big Bang fordi universet var alt for varmt til å lage lys, men nå gikk det og atomene ble også laget da. Vi kan fortsatt registrere det første lyset.

15. De neste 100 millioner årene ekspanderte universet fortsat og be kaldere. Gravitasjonen påvirket andre gasser til å smelte sammen som utløste store energikilder