Gëte dramaturg

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Gëte dramaturg by Mind Map: Gëte dramaturg

1. Dramat Historike

1.1. Gëci i i Berlihingenit

1.1.1. personazh i shekullit XVI,

1.1.2. rolin e heroit kombetar

1.1.3. Person i ndershem

1.1.4. i guximshem

1.1.5. I cilter

1.1.6. I thjeshte

1.1.7. Larteson virtytet dhe dinjitetin e popullit

1.2. Egmonti

1.2.1. Personazh historik i vendeve te uleta ne shek XVI

1.2.2. i ndershem i sinqerte besnik trim i tradhtuar dhe ne fund burgoset

1.2.3. refuzon te bashkpunoje me Duke e Albes dhe flijohet bashke me te dashuren e tij

1.2.4. lumturia qendron ne drejtesine e veprimeve te njeriut

2. Dramat etike

2.1. Ifigjenia ne Tauride

2.1.1. Personazh i pakrahasueshem

2.1.2. meshira e saj mallengjen mbretin Toante

2.1.3. qeteson shpirtin e tronditur te vellait

2.1.4. pajton hyjenite qiellore mee fisin e tantalideve

2.2. Tarkauto Taso

2.2.1. poeti italian i shek te XVI

2.2.2. i perzene nga oborri pasi esht munduar te perqafoje princeshen

2.2.3. drama trajton idealen qe aspirion poeti dhe realitetin e hidhur