Ansvar, Lovgivning og UTH

Jetzt loslegen. Gratis!
oder registrieren mit Ihrer E-Mail-Adresse
Ansvar, Lovgivning og UTH von Mind Map: Ansvar, Lovgivning og UTH

1. Hvad siger retningslinierne i forhold til Karen og Verners medicinadministration og dispensering?

1.1. Dispensering skal foregå systematisk, uforstyrret, og de hygiejniske principper skal overholdes. Når medicinen dispenseres gælder følgende: Medicinen findes frem, kontrolleres i forhold til patientens medicinskema; navn, CPR-num- mer, præparat, styrke, dosis indikation og holdbarhedsdato.

1.2. medicinadministration, tjekke antallet af piller, at borger er den korrekte, at det er den rigtige dag, tidspunktet er korrekt.

1.2.1. at den der udlevere er delegeret til det, og ved hvordan man gør det.

2. Hvilket ansvar og kompetencer har du som SSA, når du arbejder med medicin.

2.1. korrekt medicinhåndtering

2.2. vi har ansvaret for at borger er korrekt informeret, og har givet accept for behandlingen

2.3. - Udførlig instruks - Hvilken borger/ patient der er omfattet - Hvilket lægemiddel - Hvilken dosis.

3. Hvordan vil du agere, når du opdager at medicinen ikke er taget?

3.1. Vi ville sørge for se hvordan borgeren har efter ikke have indtaget deres medicin, finde ud af hvad de forskellige præparater er og hvad de får det for (Livsnødvendig). Vi vil dokumentere og lave en UTH ang. hændelsen.

4. Hvilken lovgivninger arbejder du under når du arbejder med medicin? - nævn gerne alle dem du kan, samt forklar hvad de betyder

4.1. Sundhedsloven

4.1.1. Sundhedsloven regulerer, hvem der har ansvaret for behandling, forebyggelse og sundhedsfremme i det danske sundhedsvæsen. Mens regionerne har ansvaret for behandling på sygehusene, har kommunerne ansvaret for store dele af den øvrige sundhedsindsats

4.2. Autorisationsloven

4.2.1. Lovens formål er at styrke patientsikkerheden og fremme kvaliteten af sundhedsvæsenets ydelser gennem autorisation af nærmere bestemte grupper af sundhedspersoner, hvor andres virksomhed på det pågældende virksomhedsområde kan være forbundet med fare eller særlig fare for patienter.

4.3. Psykiatriloven

4.3.1. Psykiatriloven, Lov om frihedsberøvelse og anden tvang i psykiatrien, lov fra 1989, der omhandler det lovmæssige grundlag for tvangsindlæggelse og tvangstilbageholdelse samt forskellige former for tvangsindgreb, fx fiksering, over for patienter indlagt på psykiatrisk afdeling mod deres vilje.

4.4. Serviceloven

4.4.1. servicelovens formål er at sikre, at borgere får den nødvendige støtte for at opretholde en god livskvalitet. Den omfatter områder som social støtte, sundhedsvæsen, bolig, beskæftigelse og uddannelse. Serviceloven fastlægger rettigheder og pligter for både borgere og kommuner med henblik på at fremme social inklusion, lige muligheder og trivsel.

4.5. Forvaltningsloven

4.5.1. Forvaltningsloven fastsætter regler om inhabilitet, vejledningspligt, repræsentation, aktindsigt til parter, parthøring, begrundelse, klagevejledning og tavshedspligt. Forvaltningslovens regler er blandt andet med til at sikre, at afgørelser bliver truffet på et oplyst og sagligt grundlag.

5. Hvilke overvejelser har du gjort i forhold til at uddelegere medicin til SSH?

5.1. Vi skal sørge for at de har den rette viden inden for hvad de udlevere til borgeren. Vi skal sørge for at de har de rette kompetencer, og den korrekte oplæring, inden af det bliver videre delegeret. Det er vigtigt at man siger fra hvis man ikke har kompetencerne, eller de rette forudsætninger.