BREMEN MIZIKACILARI
par Cevo Ayso

1. ZAMAN
1.1. Kış Mevsimi
2. YAZAR
2.1. Cevdet AYSAN
3. OLAY
3.1. Eşek,köpek,kedi ve horoz yaşlı ve işe yaramaz olduklarını düşünerek şarkıcı olmak üzere yaşadıkları yerleri terk ederler.
3.2. Bremen e giderken,ormanda,içinde avcıların olduğu bir eve rastlarlar.Yemek dolu masayı görüp , avcıları evden kaçırmak için plan yaparlar.
3.3. Avcıların peşinde olduğu tilki ve kurt , hem avcılardan kurtulmak hem de dört arkadaşı yemek için plan yapar.
3.4. Dört arkadaş avcıları korkutup evden kaçırırken , tilki kaçan avcıların karşısına çıkar . Avcılara yardım edeceğini ve evlerine dönmelerini sağlayacağını söyler. Avcılarla anlaşır.Kendisini beklemelerini söyler.
3.5. Tilki eve gidip dört arkadaşı uyarır. Avcıların birçok insanla kendilerini öldürmeye geleceğini ve saklanmaları gerektiğini söyler.
3.6. Tilki dört arkadaşı bahçeye saklanmaya ikna eder. Tilki , köpeği ve eşeği saklar.
3.7. Tilki horozu yer ve kediyi öldürür. Tilki daha önce kurt ile anlaştığı gibi,eşek ile köpeği saklandığı yerlerde kurt a teslim eder. Kurt eşeği yer , köpeği öldürür.
3.8. tilki ve kurt karlar üzerinden uzaklaşarak kaybolur. Avcılara geri dönmezler. Avcılar da soğuktan donarak ölür.
4. ANA KARAKTERLER
4.1. EŞEK KÖPEK KEDİ HOROZ TİLKİ
4.2. Diğer Karakterler
4.2.1. Avcılar , Kurt