Educatia ecologica

Começar. É Gratuito
ou inscrever-se com seu endereço de e-mail
Educatia ecologica por Mind Map: Educatia ecologica

1. De ce se pune accent pe educaţie ecologică? Pentru că, în prezent, oamenii folosesc (abuzând deseori, cu bună ştiinţă sau fără) resursele naturale ale pământului. În fiecare colţ al lumii, omenii taie păduri, extrag minerale şi surse de energie, erodând solul de la suprafaţă, poluând aerul şi apa, creând deşeuri primejdioase şi producând o ruptură a zonelor naturale într-un ritm fără precedent în istoria vieţii pe pământ.

2. Ce se întâmplă la gimnaziu și liceu? Mulți dintre elevii din gimnaziu și liceu sunt receptivi la noțiunile de protecția mediului, înțeleg că trăiesc într-un mediu extrem de poluat și că „viitorul depinde de ei.”

3. Educația ecologică se referă la eforturile organizate de informare despre mediul înconjurător: funcțiile sale, interacțiunea omului cu ecosistemele în limitele dezvoltării durabile. Pe lângă școli, educația ecologică are ca suport și campanii publicitare, pagini web, materiale tipărite

4. Formele educatiei: Educatie formala( institutia de invatamant) , nonformala, informala

5. Optionala in scoliile din Romania

6. Ecoeducatia incepe acasa:Educația ecologică poate începe din momentul în care un copil poate diferenția „bun” de „rău”, prin „rău” înțelegând inclusiv gunoi, mizerie, suferință.

7. Educatia ecologica vizeaza oameni de toate varstele.

8. Necesitatea educatiei ecologice in scoala “Educatia copilului trebuie sa urmareasca deazvoltarea respectului fata de mediul natural” (Art.29, Conventia cu privire la Drepturile Copilului)