COREEA DE SUD Coreea de Sud - Wikipedia

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
COREEA DE SUD Coreea de Sud - Wikipedia by Mind Map: COREEA DE SUD   Coreea de Sud - Wikipedia

1. Limba oficială este coreeana. Este o limbă izolată (adică, nu este înrudită genealogic cu nicio altă limbă), chiar dacă unii lingviști consideră că face parte din familia altaică. În secolul al XV-lea, un sistem de scris propriu, numit hangul, a fost inventat la cererea regelui Sejong cel Mare.

1.1. Limbă

1.2. http://somahan.org/wp-content/uploads/2016/09/Hangul-1447.jpg

2. Teritoriul peninsulei a fost populat încă din cele mai vechi timpuri. Choson este primul stat coreean fondat în sec.4 î.Hr. în nordul peninsulei, dar este cucerit temporar în anul 108 î.Hr. de Imperiul Chinez. Din secolul 1 .î.Hr., apar regatele Silla(în SE), Baekje(în jumătatea apuseană a peninsulei) și Koguryo(în nord), ce se vor lupta între sec. 5-7 pentru supremație, până în 675, când peninsula este reunificată sub controlul Silla , fiind urmata de dinastia Goryo.

2.1. Istorie

3. Politică

3.1. Conform Constituției adoptate la 25 februarie 1988, Coreea de Sud este republică prezidențială, unde președintele și Cabinetul (Consiliul de Stat) exercită puterea executivă, iar Parlament Unicameral (Adunarea Națională) cea legislativă. Mandatul președintelui este de 5 ani, acesta fiind ales prin vot direct.

3.1.1. New vocabulary

4. Religie

5. Populația Coreei de Sud este de 50.004.441 de locuitori, fiind totodată printre statele cu cele mai mari densități din lume. Populația este compusă în special din coreeni, iar minoritățile cele mai mari sunt chinezi han, japonezi și mongoli. Peste 80% din populația Coreei de sud locuiește la oraș.

5.1. Text book p. 55-60

5.2. Joseph Conrad "Heart of Darkness"

6. Cultură

6.1. Artele și cultura Coreei au fost puternic influențate de-a lungul anilor de contactul cu China. Budismul, care a dominat viața coreeană din secolul VII până în secolul XII, a influențat mult artele. Multe temple budiste, mănăstiri, morminte sfinte, palate și alte opere de artă ajută la dezvoltarea turismului Coreei de Sud. În timpul dinastiei Koryo au fost construite numeroase opere de artă. Poveștile populare, muzica, poezia și teatrul, toate fac parte din tradiția budistă și confuciană.

6.1.1. Principalele posturi de televiziune din Coreea de Sud sunt MBC, SBS și KBS, ultima dintre ele este televiziunea națională sud-coreeană. Aceste posturi de televiziune au regizat filme și seriale care s-au bucurat de mari succese pe plan internațional. Dezvoltarea industriei filmului s-a accentuat după Războiul din Coreea de atunci și până în 1972, filmul sud-core trăit așa-numita epoca de aur.

7. Demografie