Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

Christian IV (test) by Mind Map: Christian IV (test)
0.0 stars - reviews range from 0 to 5

Christian IV (test)

1. Barndom og ungdom

Find på Internettet en forklaring på de ord i teksten, der er skrevet med rødt.  

Renæssance

2. Ægteskaber og børn

Se under de to links en oversigt over Chr. d. 4.s børn og find det barn, som blev sat i Blåtårn. Find ud af, hvorfor barnet blev sat i Blåtårn. Hvilken fordel kunne der være i, at mange af Chr. d. 4. døtre blev gift med adelsmænd? Find på Internettet en forklaring på, hvorfor mange af Christian d. 4 børn havde efternavnet Gyldenløve?

Link

Link

4. Krigene

Kalmarkrigen 1611-13

Læs om Kalmarkrigen i vedlagte link.

30-årskrigen 1618-48

Læs teksten og genfortæl indholdet for din sidekammerat.

Torstensonkrigen 1643-45

Læs teksten og gå derefter på opdagelse i billedet. 1. Hvem er den centrale figur. 2. Hvordan er stemningen? Find på Internettet et billede af Chr. d. 4 blodplettede tøj fra Kolberger Heide og find ud af, hvor det er udstillet.

3. Breve

Vedlagte link er Chr. d. 4's breve fra starten af 1600-tallet. Find ud af, hvor mange sprog han skriver på. På side 35 er et brev skrevet på dansk. Find 10 ord, som ikke staves på samme måde i vore dage.

5. Byggerierne

Opgaver: Gå på Internettet via vedlagte link til Google Maps. Zoom f. eks ind på Børsen. Vælg Mere og vælg streetview. Gå en tur rundt om Børsbygningen. 1. I hvilken af byggerier af skulle flådens søfolk bo. 2. Hvad finder man i toppen af Rundetårn og hvad bruges denne indretning til ? 3. Hvad kan man se i kælderen på Rosenborg? 4. Hvilke aktiviteter sker der på Børsen?