Get Started. It's Free
or sign up with your email address
nuoruus by Mind Map: nuoruus

1. Nuoruus on aika lapsuuden ja aikuisuuden välillä.

2. Nuoruudessa alkaa murros ikä ,milloin alkaa keho kasvaa ja mieli.

2.1. kun murrosikä loppuu se varmaan on sun lopullinen pituus

2.2. Murrosikä on sitä kun sun kehossa hormoonit alkaa saada sun kehoa ja mieltä kasvamaan.

3. Nuorena voi haluta juoda alkoholia ja käyttää nuuskaa tai tupakkaa mutta ei kannata koska näistä voi ongjelmia tai niinkuin tupakka mätäännyttää keuhkoja, nuuska haitaa ikeniä ja keuhkoja ja alkoholi nuorille maksaa ja aivoja.

4. Kun oot nuori niin joku voi painostaa sua tekemään jotain mitä sä et haluu tehä mutta aina kanttaa aina sanoa ei koska se voi olla väärää niinku juoda kaljaa tai käyttää huumeita.

5. moi

6. kun oot nuori nii kannattaa löytää joku urheiluulinen harrastus niinku jalkapallo tai jää kiekko, personaalisesti käyn joka viikko vähintään kaverin kannssa uimassa ja joka kuukausi kattomas leffaa se ei kyl ei oo urheilullinen mutta kuitenki laitoin sen siihe.

7. kuolu on tylsäääääääääääää

8. Monet teinit tai nuoret hakee 16-vuotiaina kesätöitä.

8.1. mä ite aion käydä tulevaisuudessa mun isän ravintola kahvilass sitte

9. Kaverit on tärkeitä kun oot nuori niistä voi olla tukea ja apua.

10. Kun alkaa tulla teiniksi niin sillon alkaa kattoa enemmän mitä pukee ja miltä näyttää.

11. Moi , mä oon Taavi tän ajatuskartan tekijä. Halusin tehä tästä aiheesta ajatuskartan sen takia koska mä tiesin että tästä saa paljon tietoa ja siks että oon koht nuori niin voisin löytää tästä aiheesta paljon tietoa mitä en tienny ja että tiiän mitä on tulossa vastaan.

12. Nuoruudessa voi koulu tuntuu tylsältä ja se onki mutta jos oot käyny peruskoulun läpi ja tiiät mitä sä haluut tehä siitä niin tee oma päätös tee mitä rakastat.

13. mun mielestä kannattaa ettiä ja tutustua kaikenlaisiin musiikeihin koska kun teet niinkuin koulu projektia niin voi tykkäämäsi musiikki auttaa paljon tekemään työtäs.