Sistema Operatiu

Solve your problems or get new ideas with basic brainstorming

Comienza Ya. Es Gratis
ó regístrate con tu dirección de correo electrónico
Rocket clouds
Sistema Operatiu por Mind Map: Sistema Operatiu

1. Què és

1.1. El sistema operatiu és el conjunt dels diferents programes que controlen el funcionament d'un ordinador.

2. Per a què serveix

2.1. Les seves funcions, entre d'altres, consisteixen a gestionar les transferències d'informació internes, procurar la comunicació de l'ordinador amb els operadors, controlar l'execució dels programes amb la detecció dels errors, encadenar automàticament les feines, optimitzar els recursos (memòria, unitat aritmètica, etc), carregar i descarregar automàticament els programes en funció de l'espai de memòria i dels diferents perifèrics.

3. Logos SO

3.1. Windows

3.1.1. Microsoft Windows és una sèrie de sistemes operatius i interfícies gràfiques d'usuari produïts per Microsoft. Microsoft va introduir per primera vegada un entorn operatiu anomenat Windows el novembre de 1985 com un complement a MS-DOS, en resposta al creixent interès en les interfícies gràfiques d'usuari

3.2. Mac

3.2.1. El Mac OS (Macintosh Operating System) és un sistema operatiu creat per Apple Computer ('ordinador poma' en anglès) per a ordinadors Apple Macintosh. Destaca per la seva estabilitat, potència gràfica i facilitat d'ús.

3.3. Linux

3.3.1. Linux és el nucli del sistema operatiu GNU/Linux. Fou desenvolupat inicialment per Linus Torvalds, i distribuït amb la llicència GPL de GNU. Normalment, el nucli es distribueix amb el conjunt d'utilitats de GNU, entorns d'escriptori i altres aplicacions, formant un sistema operatiu complet.

4. Logos mòbils

4.1. Android

4.1.1. El sistema operatiu per a mòbils d'Android es basa en una versió modificada del nucli Linux.

4.2. iOS

4.2.1. iOS (anteriorment iPhone OS), és un sistema operatiu per a mòbils desenvolupat i distribuït per Apple Inc. Originalment llançat el 2007 per a l'iPhone i l'iPod Touch, s'ha ampliat per suportar altres dispositius d'Apple com l'iPad i l'Apple TV. A diferència de Windows Phone de Microsoft (Windows CE) i de l'Android de Google, Apple iOS no concedeix llicències per a la instal·lació en maquinari no Apple.

4.3. BlackBerry OS

4.3.1. BlackBerry OS és un sistema operatiu mòbil desenvolupat per BlackBerry per a la seva línia de dispositius de mà i telèfons intel·ligents. El sistema operatiu proporciona multitasca i és compatible amb dispositius d'entrada especialitzats que han estat adoptades per BlackBerry Ltd per al seu ús en els seus dispositius de mà, sobretot amb la roda, roda de desplaçament, i més recentment, el trackpad i la pantalla tàctil.

5. Aplicacions

5.1. PC

5.1.1. Un paquet ofimàtic o paquet d'aplicacions d'oficina és un paquet integrat per programes informàtics dissenyats pel treball d'oficina. Aquests programes es poden distribuir en un conjunt que forma la suite ofimàtica o individualment. Els programes d'una mateixa suite ofimàtica permeten la interacció mútuament com un sistema operatiu i normalment presenten una interfície similar.

5.1.1.1. Microsoft Office

5.1.1.2. Open Office

5.2. Mòbil

5.2.1. Una aplicació mòbil (app o apli)[1] és una aplicació informàtica dissenyada per ser utilitzada en telèfons intel·ligents, tauletes tàctils i altres dispositius mòbils. Es poden adquirir a través de plataformes de distribució d'aplicació.

5.2.1.1. WhatsApp

5.2.1.2. Instagram

6. Software

6.1. Lliure

6.1.1. El programari lliure (en anglès free software) és el programari que pot ser usat, estudiat i modificat sense restriccions, i que pot ser copiat i redistribuït bé en una versió modificada o sense modificar sense cap restricció, o bé amb unes restriccions mínimes per garantir que els futurs destinataris també tindran aquests drets.

6.2. De pagament

6.2.1. El programari de propietat,[1] altrament conegut com a programari privatiu'', és qualsevol programari amb restriccions en l'ús o modificació privada, o amb restriccions en la còpia i publicació de versions, modificades o no modificades. Normalment, el seu codi font no està disponible, o bé n'està sota restriccions. L'oposat al programari de propietat és el programari lliure.