לחסן או לא לחסן

登録は簡単!. 無料です
または 登録 あなたのEメールアドレスで登録
לחסן או לא לחסן により Mind Map: לחסן או לא לחסן

1. האם חיסונים מסוכנים יותר לתינוקות מהמחלה אשר הם מונעים

1.1. תשובה נכונה: החיסונים לא מסוכנים יותר לתינוקות מהמחלה כי הם נבדקו הרבה פעמים ומצאו שהבטיחות והתועלת של החיסונים הרבה יותר גבוהה מסכנת המחלות. בזכות החיסונים התמותה בקרב ילדים ירדה באופן משמעותי.

1.2. תשובה לא נכונה: יש ילדים שמתים מחיסונים בגלל רגישות לאחד המרכיבים של חומר החיסון ולכן יש סיכון מדוע לא נכון: אין תמותה בקרב ילדים בעקבות החיסונים ורמת הבטיחות שלהם מאוד גבוהה.

2. אני מואג מכך שיש חיסוניםרבים מדי

2.1. תשובה נכונה: תינוקות וילדים חשופים להרבה וירוסים וחיידקים בתחילת החיים שלהם וגם לוקח להם זמן עד שיפתחו את מערכת החיסון .לכן, אם מחסנים אותם זה שומר על בריאותם וזה חלק מזכויות הילד לבריאות טובה יותר. פעם הורידו את מספר החיסונים בירושלים בשנת 2003 וזה גרם להתפרצויות של מחלות.

2.2. תשובה לא נכונה: נכון..זה מפחיד לחשוב שילד קטן מקבל כל כך הרבה חיסונים אבל זאת הבחירה של ההורים. אין חובה לחסן ילדים בישראל. מדוע לא נכון: חשוב להדריך את ההורים ולתת להם מידע כדי שישתפו פעולה ולפעול לטובת הילד כדי למנוע ממנו סבל וסכנה ממחלות.

3. האם הילדים מקבלים יותר מדי חיסונים שפוגעים במערכת החיסון

3.1. תשובה נכונה: חשוב להבין איך החיסון עובד כדי לראות שהחיסון רק מחזק את גוף הילד בפני מחלות. החיסון מגרה תגובה טבעית למחלה והילדים נחשפים לפתוגנים כל יום וכך במקרה של חשיפה למחלה הגוף יהיה יותר חזק להילחם בה. בטיחות חיסוני השגרה הוכחה במאות מחקרים והם נחשבים לטכנולוגיה הרפואית הבטוחה ביותר.

3.2. תשובה לא נכונה: החיסונים מחלישים את מערכת החיסון אבל גם יש להם תועלת.בכל מקרה זאת ההחלטה של ההורים. מדוע לא נכון: החיסון לא מחליש את מערכת החיסונית אלא מחזק אותה.

4. האם החיסונים מחלישים את המערכת החיסונית של התינוק

4.1. תשובה נכונה: לא נכון...החיסונים מחזקים את מערכת החיסונית כי הם שומרים על הבריאות ועוזרים לגוף להילחם במחלות רבות .זה מסביר את הירידה בתחלואה בעקבות מתן חיסונים בעשור האחרון.

4.2. תשובה לא נכונה: כן החיסונים מחלישים את מערכת החיסון ולכן צריך להשגיח על התינוק. מדוע לא. נכון: החיסונים לא מחלישים את מערכת החיסון.

5. מדוע אי אפשר לסמוך על כך שכל האחרים מחוסנים

5.1. תשובה נכונה: אי אפשר לסמוך על כך שכל האחרים מחוסנים כי יש צורך בכיסוי חיסון של 90% למניעת התפרצויות .בנוסף יכול להיות שהילד ייחשף לזרים או למשל כאשר מטיילים במקומות רחוקים הילד יכול להידבק. יכול להיות מצב שרק אחד מתוך קבוצה של 4ילדים בגן מחוסן מכל מיני סיבות וכך אחד ידביק את השני.

5.2. תשובה לא נכונה: אפשר לסמוך על אחרים והילד שלכם יהיה מוגן ממחלות בגלל חסינות עדר. מדוע לא נכון: ירידה בחיסונים תגרום להתפרצויות של מחלות.

6. האם תינוקות הינם צעירים ורכים מדי מכדי לקבל חיסונים

6.1. תשובה נכונה:תוכנית מתן חיסוני השגרה ממשרד הבריאות נבדקה ומצאו שעיתוי מתן החיסונים מתאים לגיל התינוק וגם החומרים בחיסונים ניתנים בכמות מזערית ובטוחה.

6.2. תשובה לא נכונה: כן זה קשה וכואב לילד לקבל את החיסונים וגם הוא לא צריך אותם כי יש לו נוגדנים מאמא מהלידה. מדוע לא נכון: תינוקות יש להם נוגדנים מאמא וזה מגן עליהם אבל זה לא נמשך לזמן רב ולכן צריך לחסן אותם.

7. האם עדיף לחלות המחלות באופן טבעי מאשר לקבל חיסונים

7.1. תשובה נכונה: המחלות נראות בעלות סיכון נמוך אבל זה לא נכון. החיסונים יכולים למנוע מחלות רציניות שיגרמו לילד הרבה סבל כמו הקאות ,שלשולים, או שיתוק. כמו כן, הוירוסים והחידקים יכולים להיות מאוד אגרסיבים ולגרם לנזק בלתי הפיך.למה לסבול ממחלות אם אפשר למנוע אותם.

7.2. תשובה לא נכונה: עדיף לחלות במחלות באופן טבעי כי זה יחזק את המערכת החיסונית ואפשר להיעזר באנטיביטיקה. מדוע לא נכון: שימוש רב באנטיביוטיקה יגרום לעמידות ולכן עדיף לחסן.

8. איזה מחלות ירדו באופן משמעותי בעקבות חיסונים

8.1. תשובה נכונה: המחקרים מראים שהמחלות שיש להם חיסון נבחמו בהשוואה למחלות שאין להם חיסון.יש ירידה בתחלואה בעשור האחרון מדלקת כבד נגיפית ודלקת קרום המוח ושיתוק ילדים והקרמת ודיפטריה וחצבת ושעלת וצפדת ואדמת ואינפלואנזה. למשל אלפי מקרי שיתוק ילדים ומאות מקרי מוות בישראל בשנות 50 ממחלת הפוליו והירידה היתה כמעט לאפס בגלל חיסונים.

8.2. תשובה לא נכונה: עדיין תועלת החיסונים לא נבדקה ולא ידוע ממחקרים על מחלות שערדו באופן משמעותי אבל זה מה שיש כרגע. מדוע לא נכון: תועלת החיסונים נבדקה אפילו לפני שהחליטו לתת אותה לילדים ויש הרבה מחקרים שעשו השוואה באחוזי התחלואה והתמותה ממחלות שונות לפני ואחרי מתן חיסונים.

9. שמעתי על מאמרים אשר טוענים שחיסונים גורמים לאוטיזם

9.1. תשובה נכונה:אין כל בסיס מדעי לטענות האלה כי נעשו מחקרים שבהם עשו השוואה בין ילדים שקיבלו חיסונים וילדים שלא קיבלו חיסונים ומצאו שאין קשר. השכיחות של אוטיזם עלתה בעקבות השינויים בקריטריונים לאבחנה.

9.2. יכול להיות קבוצה מסוימת של ילדים בעלי סיכון לפתח אוטיזם בעקבות החיסונים אבל רוב הילדים יישארו בריאים. מדוע לא נכון: לא ידוע ממחקרים על קבוצות ילדים בסיכון שיפתחו אוטיזם בעקבות מתן חיסונים.