Kenget e Milosaos Kenga 1(koment)

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Kenget e Milosaos Kenga 1(koment) by Mind Map: Kenget e Milosaos Kenga 1(koment)

1. zhbirilon boten tone emocionale

2. lindje te koshiences

3. similitude

4. lule llu me ate ninulle qeshin

4.1. personifikim

5. me zgjoi duke ferfelluar

5.1. metafore

6. Kuptimi

6.1. fillon

6.1.1. te kuptoje

6.1.2. "te zgjohet"

6.1.2.1. ia dhuron muza

6.1.3. te shohe anen me te bukur te gjerave

6.2. nxjerr ne pah ndjenjat

6.2.1. me te pastra

6.2.2. me shperthyese

6.2.3. me te bukura shpirterore

6.3. nese kemi fat sipas tij

6.3.1. muza do vije te ne sikurse atij

6.4. koshienca e fituar nga muza

6.5. ne fillim

6.5.1. konfuzion emocional i personazhit

6.5.2. kupton ndryshimin tek ai

7. Reflektimi

7.1. gjithsecili brenda vetes

7.1.1. ndjenja te pastra

7.1.2. emoicone te bukura

7.2. jo te gjithe emoiconet

7.2.1. i kuptojme

7.2.2. i shprehim

7.3. nxjerrja ne pah e ndjenjave

7.3.1. nje muze

7.3.2. nje frymezim

7.4. mosha jone

7.4.1. me e hareshmja

7.4.2. me shperthyesja

7.4.3. me emocionuesja

7.5. s'mund ta shohim boten si ai

7.5.1. pa frymezim

7.5.2. pa koshience

7.6. gjerat per ne

7.6.1. te zakonshme

7.6.2. te njohura

7.6.2.1. si per Milosaon ne fillim

7.6.3. duhen nxitur

7.6.3.1. qe te arrihet shperthim emocional

7.7. per njohje te emoiconeve dhe botes se brendshme

7.7.1. gjetja ose krijimi i muzes

7.8. duhet muza

7.8.1. na fibrilon

7.8.2. na frymezon

7.8.3. na konfuzon

7.8.4. na ben koshient per ndjenjat brenda nesh

8. Gjuha artistike

8.1. figurat letrate

8.1.1. bota nderron lisa

8.1.1.1. metafore

8.1.2. uji i ri kalteron

8.1.2.1. epitet metaforik

8.1.3. dheut i kishin hije

8.1.3.1. metafore

8.1.4. si hareja,kur te shtrati,mbremanet,vajza e ngrohete ndien per te parezen siset qe mi fryn

8.1.4.1. similituda

8.1.5. e mocme

8.1.5.1. epitet

8.1.6. kallezoret po kendonin

8.1.6.1. personifikim

8.1.7. si ato lule qielli

8.1.7.1. krahasim

8.1.8. s'e thau bora

8.1.8.1. lumbardha

8.1.8.1.1. simbol

8.1.8.2. metafore

8.1.9. s'e pergjaku shigjeta

8.1.9.1. metafore

8.1.10. nje hare me rodhi kurmit

8.1.10.1. metafore

8.1.11. u zbuluan bashke me detin

8.1.11.1. metafore

8.1.12. si hareja qe del sysh

8.1.13. e bardha shtepia ime

8.1.13.1. inversion

8.1.14. vate e su kthye

8.1.14.1. antiteze

9. Struktura

9.1. poeme epiko-lirike

9.2. vargje pa rime

9.3. nje strofe e vetme

9.4. trajte metrike dhe melodi e vjeter shqipe

9.5. nuk bazohet ne numra vargjesh

10. frymezimi i tij

11. Tematika

11.1. Emocionet dhe ndjenjat njerezore

12. Tema

12.1. Hareja,lumturia rinore e jetes

13. Ideja

13.1. Shfaqet

13.1.1. gezimi i personazhit

13.1.2. lumturia shpirterore

13.2. Kemi

13.2.1. Zgjim emocional e shpirteror te autorit

13.2.2. Frymezim te tij nga dikush

13.2.2.1. muza

13.2.3. ndjenja te ciltra dashurie

13.3. Na deshmon

13.3.1. Emocionet me te gezuara dhe te hareshme

13.3.1.1. Ne pah nga muza

13.3.1.2. Njeriu frymezohet

14. Subjekti

14.1. Personazhi

14.1.1. Ishte i zgjuar

14.1.1.1. Hareshem

14.1.1.2. i gezuar

14.1.1.3. i emocionuar

14.1.1.4. i frymezuar

14.1.2. e sheh boten

14.1.2.1. te bukur

14.1.2.2. me sy ndryshe

14.1.3. kishte mberritur me pare ne vendlindje

14.1.4. ishte njohur me muzen

14.1.4.1. perllumbesha e Anakreonit

14.1.5. perzierje

14.1.5.1. emocionesh

14.1.5.2. mendimesh

14.1.6. emoiconet prej saj

14.1.6.1. nxitje per te shkruar

14.1.7. fibrilim hera-heres shperthyes

14.1.7.1. permend shpesh fjalen "hareja"

14.1.7.2. perdor

14.1.7.2.1. personifikime

14.1.7.2.2. krahasime

14.1.7.3. emocione te papermbajtura

14.1.7.4. 2 vargjet e fundit

14.1.7.4.1. erotike dhe sensuale

14.1.7.4.2. pike kulminante artistike

15. Njohja

15.1. djalosh i ri

15.1.1. ne lule te rinise

15.1.2. u zgjua nje dite te bukur

15.1.2.1. veshtronte cdo gje perreth

15.1.2.1.1. lisat

15.1.2.1.2. qiellin

15.1.2.1.3. detin

15.1.2.1.4. arat me rrush

15.1.3. gjithcka

15.1.3.1. perfekte

15.1.3.2. me e bukur ate dite

15.1.4. dicka jo e zakonshme per nje shpirt rinor

15.1.4.1. frymezuar nga muza

15.1.4.2. mendonte se ishte perzgjedhur

15.1.4.2.1. per te qene me te

15.1.5. frymezim ngado

15.1.5.1. i kujtohet ajo

15.1.5.1.1. bukuria e saj

15.1.5.1.2. "atehere" kur kishte ardhur ishte njohur me muzen e tij

15.1.5.2. emocionohet dhe i vijne ne mendje

15.1.5.2.1. mendime shperthyese emocionale

15.2. me pas

15.2.1. na tregon

15.3. cfare nuk kuptoj

15.3.1. vargjer e para

15.3.1.1. sikur poerti sapo ishte kthyer ne atdhe

15.3.1.2. po habitej nga bukurite e vendlindjes se tij

15.3.2. pse ate dite

15.3.2.1. atdheu kaq i bukur

15.3.2.2. e habiste ai ndryshim

15.3.3. menyra sesi shohim apo kuptojme gjerat

15.3.3.1. koshienca

15.3.3.2. emocionet

15.3.3.3. ai e kishte ndryshuar kete menyre

16. Muza

16.1. e bukura sublime

16.2. me e perkryera nga te gjitha