Colla de Gegants de Santa Maria

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Colla de Gegants de Santa Maria by Mind Map: Colla de Gegants de Santa Maria

1. Maria de Coanegra

1.1. 3,60 metres d'altura, 28kg.

1.2. La seva història és:

1.2.1. Na Maria va anar a s'Avenc de Son Pou a cercar esclata-sangs i va trobar a una jaia, la jaia li va dir que anigués a la esglèsia a encendre un siri de 7 lliures i despres tornés i fes un forat allà. Na Maria va tornar a casa i li va contar als seus pares. Al final varen decidir que ho farien, el mateix dia que varen encendre el siri va fer mal temps i només na Maria i els seus pares sabien perquè. El mateix dia varen anar a s'Evenc de Son Pou i es varen posar a fer un forat i varen trobar 7 sarrions plens de joies precioses i monedes, no tornaren a ser pobres mai més. Però al seu pare se li va rompre un, i diuen que si anau al torrent de Coanegra i està ple d'aigua, pots trobar alguna pedra preciosa de les que li varen caure a sonpare.

2. Soler, el Bandejat

2.1. 3,75 metres d'altura, 32kg.

2.2. La seva història és:

2.2.1. Era un pagès molt faner i molt bon al·lot. Però va arribar un dia al que en Soler no tenia gens de menjar i va decidir començar a robar i de cada vegada es va tornar més dolent. Va anar a refugiar-se a ses Coves de Coanegra fins que tots els soldats el varen trobar i no l'hi aturaven de perseguir. Va poder escapar, i s'en va anar a la parròquia de l'esglèsia de Santa Maria, on la seva mare l'hi deixava cada dia, amagada, una senalla per poder menjar. Es va refugiar allà durant deu anys i després el varen lliurar perquè el batle va perdonar a tots els bandejats.

3. De que estan fets els gegants?

3.1. Tenen parts de suro i parts de fibra de vidre, peró l'estructura és de fusta. Estan fets per en Mariano Kake Portas que és d'Esporles.

3.2. Els que duen els gegants és posen uns mocadors a l'esquena (faixa), per protegir-se i no fer-se mal.

3.2.1. Com és posa una faixa?

3.2.1.1. 1. La persona que durà el gegant sel posa estirat a la cintura. 2. Una altre aguanta de l'altre estrem perquè estigui tensa. 3. La persona que durà a terme la passejada amb els gegants va donant voltes fins que arribi a l'altre extrem.

4. Una cançó que canten i ballen, és la de ''s'Animal'' molt estimada per els nins i nines de Santa Maria.

5. Els caps grossos

5.1. N'hi ha 6:

5.1.1. n'Argenta de Terrades

5.1.2. el Jai de Molinets

5.1.3. el Nanet del Garrover

5.1.4. Cusseta negra

5.1.5. el Moro del forn

5.1.6. n'Elena, la Mulinera

6. Instruments:

6.1. Xaramia

6.2. Sac de Genecs

6.3. Flabiol

6.4. Tamborino

6.5. Bombó

6.6. Flauta

7. Avui fan deu anys! 2007-2017

8. He aqui les seves firmes