Histori (Epoka e zbulimeve gjeografike:zbuluesit)

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Histori (Epoka e zbulimeve gjeografike:zbuluesit) by Mind Map: Histori (Epoka e zbulimeve gjeografike:zbuluesit)

1. VaskoDe Gama

1.1. Lundroi nga brigjet Lindorete Afrikes

1.2. 1497

1.3. 4 anije drejt oqeanit Indian deri ne Kalkun

2. Amerigo Vespuci

2.1. Realizoi udhetimene brigjet e Amerikes

2.2. Zbuloi 2 territore te reja dhe shpalli sekishte zbuluarvAmeriken

3. Ferdinand Magelani

3.1. 5 anije -ekuipazh me 265 njerez

3.2. u nis nga Spanja ne shtator te 1519

3.3. Permes Atlandikut drejt Jugut

3.4. Kaloi ne ngushticen qe sot quhet"NGUSHTICA E MAGELANIT"

3.5. Beri lundrimin rreth botes dhe zbuloi qeoqeanetkane lidhjemidis tyre

4. Bartolomeo Dias

4.1. Veshtiresi ne detin e trazuar

4.2. Viti 1488

4.3. Kaloi ne kepin jugor te Afrikes dhe lundroi pa pasur ndonje orientim te qarte pergjate bregut limdor te Afrikes.

5. Kristofor Kolombi

5.1. Spanjollet kerkuan rrugen per ne Lindje duke lundruar nga Perendimi

5.2. 1492-nga 3 anije u nis nga brigjet e Spanjes permes Oqeanit Atlantik drejt Perendimit

5.3. I bindur se zbuloi Indine-vendet u quajten Indet Perendimore

5.4. Arritine ishujt e Amerikes Qendrore ne mengjesin e 12tetorit

5.5. Ndremori 3 ekspedita te tjera

5.6. 1493-themeloi kolonine e 1-re Evropiane ne Amerike-->HISPANJOLA

6. New Topic

7. New Topic