Изкуството (Магията) Театър

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Изкуството (Магията) Театър by Mind Map: Изкуството (Магията) Театър

1. Театърът – това е изкуство. Изкуството е форма на разбирането на света. Театърът (от гръцки θέατρον – място за зрелища) е вид сценично изкуство, което се състои от изиграване на сценарии или истории пред публика, при което се използва съчетание от реч, жестове, музика, танц, звук и зрелище. В допълнение към стандартния разказвателен диалог, театърът може да се види под формата на опера, балет, мимика, кабуки, китайска опера, куклен театър и пантомима. В основата на драматичното действие стои конфликт, чието разрешение или неразрешение провокира размисъл. Целта на театъра е да предизвика у зрителите катарзис. Като всяко изкуство, той представлява покана за разговор – елемент от един безкраен диалог.

2. В Древна Гърция съществували различни видове театри със собствени традиции и сценична техника.

2.1. Physics

2.1.1. Research and prepare experiment

3. Специфично средство за изражение на театъра е сценичното действие, възникващо в процеса на играта на актьора пред публиката. Корените на театъра са в основата на ловните игри и масовите народни ритуали.

3.1. Театралните постановки ни даряват с положителна енергия, за която дори не предполагаме. Ние виждаме и усещаме играта на актьорите, осъзнаваме колко чувства, умения и усилия са вложени. Това усещане ни изпълва. Друго, което получаваме от една театрална постановка е знанието. Ние научаваме нови неща и факти, та дори и история. Пренасяме се в различни времена, места и събития. Различните тематики позволяват човек да обогати знанията си в различни аспекти. Те забавляват, поучават и даряват с емоции.

3.1.1. Midterm

4. Присъствайки на театър в полумрака на салона ние усещаме свобода, която ни позволява да изразим себе си. Ако сме се трогнали може да заплачем без да се притесняваме. Ако сме се зарадвали или впечатлили може да ръкопляскаме и след нас всички да избухнат в аплодисменти.Това актьорите наричат – МАГИЯ.

5. Жанрове в театъра

5.1. комедия , трагедия ,

5.2. драма , музикален театър

5.3. куклен театър

5.4. театър на абсурда