Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Ús d'Internet by Mind Map: Ús  d'Internet

1. Privacitat

1.1. SIGNIFICAT

1.1.1. La privacitat a internet es refereix a la informació que poseeix un determinat usuari que es conecta a la xarxa, interactuant amb diversos serveis en línia intercanviant informació amb el navegador.

1.2. COM PODEM CUIDAR LA NOSTRA PRIVACITAT EN INTERNET

1.2.1. Quines formes hi han per poder cuidar la nostra privacitat a internet?; Hi han diferents exemples per fer com els següents:

1.2.1.1. 1) Utilitzant un pseudònim

1.2.1.2. 2) Instalar un tallafocs, un antivirus i un antispyware que ens ajudin a protegir-nos de les amenaçes d'internet

1.2.1.3. 3) Tractar de mantenir sempre actualitzat's a la versió més recent el navegador que utilitzem tant com el sistema operatiu del nostre dispositiu.

1.2.1.4. 4) No entrar ni en pàgines web que semblin amenaçadores ni en correus electrònics que ens enviïn desconeguts que també ho semblin.

1.3. RISCOS PER A LA PRIVACITAT EN INTERNET

1.3.1. Els riscos en internet, que poden atemptar contra la nostra seguretat, són els següents:

1.3.1.1. 1) Cookies HTTP

1.3.1.2. 2) Fotografíes

1.3.1.3. 3) Proveidors a internet

1.3.1.4. 4) Xarxes socials

1.4. ASPECTES A TENIR EN COMPTE

1.4.1. Quan els usuaris emeten informació en internet tenen els mateixos drets i obligacions que els altres autors i autores amb els drets de copyright i les seves possibles infraccions, difamacions, etc. Si els usuaris emeten informació a través d'internet hauràn de tindre en compte que no es pot revisar, editar, censurar o prendre responsabilitats per qualsevol tipus d'informació que es pogui crear, i per lo tant l'única solució es prendre petites mesures de seguretat, en una gran xarxa on la informació córre a gran velocitat i banda ample, pot arribar a un gran número de persones.

2. El respecte

2.1. 1. Has de tenir en compte quan baixes imatges, cançons, texts o qualsevol altre cosa d'internet perquè hi han drets d'autor i pots estar incumplint-los de manera que passa a ser una descàrrega ilegal

2.2. 2. Quan parles per internet has de tenir en compte que dius i com ho dius.

2.3. 3. No deixis que les xarxes socials et controlin i t'enganxin, has de utilitzar el teu temps per més coses, no tan sols per estar conectat a les xarxes.

2.4. 4. Vigila a qui afegeixes com a contacte o amic de les teves xarxes socials.

2.5. 5. Intenta penjar el mínim sobre les teves dades privades.

3. Seguretat a la xarxa

3.1. 1. Utilitzar un llapis de memòria per a fer copies de seguretat dels arxius o carpetes més importants.

3.2. 2. Vigilar on es deixar el teu portàtil.

3.3. 3. Tenir l'antivirus i el sistema operatiu sempre obert i actualitzat.

3.4. 4. Carrega la bateria fins el 100%.

3.5. 5. Guardar el portàtil dins de la seva funda sempre.