Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

CC: Ekstra materialer by Mind Map: CC: Ekstra materialer
0.0 stars - reviews range from 0 to 5

CC: Ekstra materialer

CC Ekstra materialer Indholdet i dette mind map relaterer sig til bogen Creative Commons for alle, hvortil der hører mind mappet af samme navn. Mind mappet til bogen kan du finde her: http://www.mindmeister.com/104194299/creative-commons-for-alle Bogen kan du finde på denne adresse: www.laerit.dk/cc   Dette mind map er udgivet under licensen CC:BY QR-tags til bogen er udgivet under licensen CC:BY-NC-SA Kilde: Lær IT

Inspiration

Ressourcer til bogen Creative Commons i Undervisningen. Dette mind map supplerer bogen Creative Commons i undervisningen. Da det er besværligt at skulle afskirve lange hjemmesideadresser fra en bog, har vi tænkt at det på denne måde kunne være et nyttigt redskab sammen med læsningen. Derfor kan du her finde henvisninger til steder som vi referer til i bogen. I bogen henviser vi til punktets navn og eventuelle over-punkt. Du er velkommen til at kontakte os med informationer du savner i dette mind map, hvorved vi kan opdatere det til gavn for alle. Med venlig hilsen Lær IT

For lærere

For elever

For bibliotekarer

Om Creative Commons

Creative Commons.dk

Creative Commons Sverige

For dem der vil vide mere om Creative Commons er den svenske og den norske CC-side et beøsg værd. Der er desværre en smule mere liv i den svenske og norske side om Creative Commons. Derfor kan det være et godt sted at gå forbi for at få endnu mere at vide.  

Creative Commons.org

Artikler og filmklip

Artikler

Filmklip

JURA

JURA og E-læring

På Forskningsnettet.dk er der udarbejdet en række små film om ophavsretslige problemstillinger i forbindelse  med e-læring og digitale undervisningsmaterialer. Se fx den spændende film om e-læring og link. Det er nemlig godt at vide at der er forskel på hvad man linker til og hvor man linker til.  

Retsinformation - Loven om Ophavsret

Selve lovteksten fra Retsinformation.

Rapporter

The Power of Open

Super spændende rapport fra sommeren 2011 om de nyeste eksempler på anvendelsen af Creative Commons rundt omkring i verden.

Lærerens guide til Creative Commons

Lærerens guide til Creative Commons Denne lille folder på 8 sider er dejlig hurtig at læse igennem for at få en god og enkel forklaring på Creative Commons, og hvordan vi kan anvende disse materialer i fx vores undervisning, eller som redskab til vores elever, der udgiver deres arbejde på nettet.  

Den svenske Copyright Copyleft

Copyright – Copyleft En guide om upphovsrätt och licenser på nätet Skrevet af: Mathias Klang CC-licens: BY Illustrationerne i rapporten er dog beskyttet af ophavsretten.   Anbefales!!! Forrygende rapport omkring historien om ophavsret og de strømninger der er kommet efterfølgende. Herunder blandt andet Copyleft der svarer til Share Alike i "Creative Commons-sprog" Den er på svensk men så spændende at det ikke har nogen praktisk betydning.

Ophavsret. Det digitale dilemma - alt eller intet

Forrygende rapport. Kapitel 5 er skræmmende læsning.

Anarchonomy

Instituttet for Fremtidsforskning har udsendt en rapport om begrebet “Anarconomy” under CC:BY:NC:SA licensen  – god læsning til virksomheder og interesserede privatpersoner som bedre vil forstå den særlige økonomi omkring fri og/eller gratis software og kultur. Instituttet for Fremtidsforskning beskriver “anarconomy” således: “Vi er vidne til en voldsom opblomstring af gratis indhold og tjenester på internettet, skabt og distribueret af brugerne selv i frivillige netværk efter temmelig anarkistiske principper: Wikipedia, open source-software samt bøger, musik, film og design som skaberne stiller gratis til rådighed. Alt dette udfordrer og supplerer traditionelle kommercielle virksomheder ved at stille ikke-kommercielle alternativer til rådighed. Dette er anarconomy. I fremtiden vil anarconomy flytte ud fra internettet og også radikalt forandre økonomien i den fysiske verden, når vi kan lave vores forbrugsgoder selv med 3D-printere med basis i open source-blueprints” Kilde: Creative Commons.dk CC-licens: BY

Kopikampen

"Fra ophavsretskrise til ophavsretskritik Ophavsretten er i krise. Denne krise er opstået på baggrund af udviklingen af kommunikationsteknologier ved hjælp af hvilke digitale filer kan kopieres og overføres mellem brugere i en historisk uset skala. Den personlige computer har kombineret med internettet, medført en kæmpe reduktion i omkostningerne ved at skabe og distribuere kulturprodukter som tekst, billeder, musik og film, hvilket nominelt reguleres af ophavsretten. Reduktionen har gjort det lettere at skabe og distribuere nye værker, men også at krænke ophavsretten, ved uautoriseret at distribuere værker eller dele heraf...." indledning fra Kopikampen af Henrik Chulu. Rapporten er massiv læsning, men start evt. med konklusionen, så får du sikkert lyst til at læse mere.

IT, faglig læring og pædagogisk videndeling

It, faglig læring og pædagogisk videnledelse Authors Karin Levinsen Birgitte Holm Sørensen Reference Levinsen, K. & Sørensen, B. H. (2008). It, faglig læring og pædagogisk videnledelse . København: Danmarks Pædagogiske Universitets Forlag.

5 år med Skoleintra

Publikation fra Uni-C på Skoleintra.dk Læs fx Hanne Benders artikel fra side 78 omkring ophavsretslige forhold.

Skrifttyper og grafik

The Legue of Moveable Types

Skrifttyper under Public Domain og andre meget lempelige vilkår.

CC grafik ikoner mm.

CC grafik og ikoner I denne zip-fil finder du alle Creative Commons symboler og licensikoner. De kan være nyttige at have til fx at sætte ind i et dokument eller i en præsentation.

Creative Commons som skrifttype

Installerer du CC-fonten på din computer kan du med et enkelt bogstav sætte en Creative Commons licens ind i din tekst. Det er utroligt nemt, og giver et forrygende værktøj til at sætte et tydeligt mærke på dine ting.

Qr tags til bogen Creative Commons for alle

Hent alle Qr-tags fra bogen. Til dette punkt er en vedhæftet fil, nemlig en zip-fil der indeholder alle de qr-tags der er anvendt i bogen. Mærkerne er lavet i .eps-formatet hvilket er et vektorgrafik-format som fx Word æder ganske fint. Så det er med andre ord lige til at sætte disse mærker ind i et dokuemnt til fx eleverne. Alle mærker er lavet på tjenesten Delivr.com som også er omtalt i Lær ITs videovejledning Tags i undervisningen, som du finder på http://www.laerit.dk/tags-i-undervisningen/

Til mind mappet: Creative Commons for alle

Teksten

Creative Commons for alle

Her er den endelige word-fil som danner udgangspunktet for bogen Creative Commons for alle.