De ontwikkeling van het kind

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
De ontwikkeling van het kind by Mind Map: De ontwikkeling van het kind

1. De baby heeft een leeftijd van 0 tot 1 jaar. In het eerste jaar van zijn leven groeit de baby enorm. Hij wordt ongeveer 25 centimeter langer, dan hij was bij zijn geboorte. En hij wordt ongeveer 3 keer zo zwaar. Vooral in de eerste maanden zit hij echt in een groeispurt. Zijn botten en spieren groeien met je kind mee. In het begin zijn zijn botten nog zacht; die worden langzaam hard. En zijn spieren worden steeds sterker.

2. Dreumes Kinderen in de leeftijd van 1 tot 2 jaar worden "dreumes" genoemd. Kindjes in deze leeftijd zijn dol op herhaling. Heeft je kindje iets leuks ontdekt dan zal het steeds opnieuw willen zien/horen/doen tot jij er gek van wordt. Steeds maar weer hetzelfde spelletje, steeds opnieuw hetzelfde geluidje maken. Aan de andere kant vindt hij het ook machtig om nieuwe omgevingen te ontdekken en nieuwe dingen te doen. Neem je kind mee op onderzoek binnen en buitenshuis. Ook leuk voor volwassenen om de wereld eens door de ogen van een kind te bekijken voor wie alles nieuw is.

3. Peuter Op de leeftijd van 2 jaar hebben peuters al een woordenschat van circa 200 woorden. Kinderen hoeven niet alles meer te pakken. Ze kunnen nu met woorden duidelijk maken wat ze bedoelen. Begrijpen wordt nu bepraten. Een ander kenmerk van de peuter leeftijd is: dat voor peuters fantasie en werkelijkheid nog door elkaar lopen. We spreken ook wel van de “magische wereld” van het kind.

4. Basisschoolkind Een schoolkind is in een rustige fase terechtgekomen. De lichamelijke ontwikkeling gaat nu in een wat rustiger tempo en zijn motoriek gaat zich verfijnen. Hij gaat steeds meer zijn eigen richting bepalen en zijn eigen keuzes maken. Het is geweldig om de ontwikkeling van deze minimensjes te volgen

5. Puber In de puberteit zie je een echte groeispurt. Binnen enkele weken is een broek al weer te klein en een truitje te smal. Pubers vallen over hun eigen benen en kunnen nauwelijks stilzitten, behalve voor de TV. Dat groeien kost veel energie. Daarom willen ze veel uitslapen, veel eten en veel op de bank hangen. Niet alleen groeien ze veel, ze krijgen ook meer spieren en meer vet. Meisjes groeien het meest tussen hun 11e en 13e jaar. Ze slaan vet op op hun heupen, billen, bovenbenen, borst en bovenarmen. Ze krijgen een echt vrouwenlijf. Ze zijn een tijdje groter en zwaarder dan jongens van hun leeftijd. Jongens doen wat langer over het groeien. Het snelst groeien ze tussen hun 12e en hun 15e jaar. Daarna gaat het wat rustiger door. Schouders worden breder en ze krijgen een echt mannenlijf.