Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

Ontwikkeling van het kind. by Mind Map: Ontwikkeling van het kind.
0.0 stars - reviews range from 0 to 5

Ontwikkeling van het kind.

Baby

•baby.   0-1 jaar  uit boek  client en omgeving saw 314. • lichamelijke groei lichaamsverhoudingen worden normaler. •motorische ontwikkeling van reflexmatig naar zelfstandig lopen en pakken. •zintuiglijke ontwikkeling alle zintuigen ontwikkelen zich •cognitief Door rijping en door leren/ ervaren,herhalen,imiteren/ leren via de tast(vooral          via de mond)/ taal: van geluidjes naar tweewoordzinnen. •sociaal-emotioneel. van allemansvriend naar eenkennigheid/ hechting aan stabiele, betrouwbare verzorger/ ontwikkeling eigen persoonlijkheid./ contacti met baby's en lichaamstaal./zintuiglijk genot. (seksuele ontwikkeling)

Dreumes

Kinderen in de leeftijd van 1 tot 2 jaar worden "dreumes" genoemd Kindjes in deze leeftijd zijn dol op herhaling. Heeft je kindje iets leuks ontdekt dan zal het steeds opnieuw willen zien/horen/doen tot jij er gek van wordt. Steeds maar weer hetzelfde spelletje, steeds opnieuw hetzelfde geluidje maken. Aan de andere kant vindt hij het ook machtig om nieuwe omgevingen te ontdekken en nieuwe dingen te doen. Neem je kind mee op onderzoek binnen en buitenshuis. Ook leuk voor volwassenen om de wereld eens door de ogen van een kind te bekijken voor wie alles nieuw is.  

Nieuw knooppunt

Peuter

•Peuter. 2-4 uit boek  client en omgeving saw 314. •Lichamelijke groei -Groeitempo neemt toe( + eetlust). -Voornamelijk breedtegroei •Motorische ontwikkeling - Vooral ontwikkeling grove motoriek. -Beheersing sluitspieren(zindelijkheid.) •Cognitief -Denken in pre- operationele fase -Magisch denken -Taalontwikkeling in differentieatiefase -Sterke exploratiedrang( onderzoekend) •Sociaal/emotioneel. - Ontstaan ik-besef(egocentrisch). -Driftig en koppig -Begin van gewetensontwikkeling -Speelt graag naast anderen( nog niet echt samen). -Ontstaan van vriendschappen -Veel angst en fantasie- Lust is gekoppeld aan zindelijk worden.

Puber

•puber. uit boek  client en omgeving saw 314. •lichamelijk. - meisjes vroegrijp, jonges wat later/ ingrijpende lichaamsveranderingen groeispurt vaak negatieve lichaamsbeleving. •cognitief- denken in formeel- operationele fase/ langetermijngeheugen neemt toe/ abstract en systematisch denken/ eigen denkwereld centraal/ zelfstandig denken. •sociaal emotioneel. streven naar zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. zoeken naar eigen indentiteit

Schoolkind

•SCHOOLKIND •Cognitieve ontwikkeling. · Als het kind naar een basisschool gaat is dit een grote cognitieve ontwikkeling, zeker als het kind niet naar een peuterspeelzaal is geweest./ Als een kind 6 jaar is, is het kind groot genoeg om bepaalde dingen te leren zoals verschillen tussen: links en rechts, grootste en kleinste, erbij op en eraf. / Ook een cognitieve ontwikkeling van een kleuter is het jokken en het fantasie denken. Emotionele ontwikkeling./De kleuter gaat in deze fase zijn emoties tonen en kan ook makkelijke emoties benoemen./ Medeleven tonen als er in zijn buurt iets ergs gebeurd met een vriendje of een vriendinnetje. /Een kind gaat ook meer fantaseren over onderwerpen waarvan de opvoeders soms schrikken zoals de dood en seks./ Ze worden verliefd op verzorgers en later op onderwijzers./ Lijfelijk contact is belangrijk bij kleuters, maar niet in het openbaar. • Sociale en persoonlijke ontwikkeling. Bij kleuters ontstaan de eerste echte vriendschap relaties. /Nu kan het kind pas zichzelf sociaal te gedragen. · Het egoïstische van wat een peuter had een beetje is nu verdwenen. Nu gaat een kleuter ook veel meer spelen en krijgt het nog meer ‘vrienden relaties’ en gaat het naar vriendjes toe./Ook speelt het meer met broertjes en zusjes als hij die heeft. Een kleuter doet moeite om bij een groep te horen en wil er dus alles voor doen om er bij te horen. · De kleuter weet van zichzelf of hij/zij een jongetje of en meisje is. · Een kleuter gaat ook een zelfbeeld ontwikkelen zo ben ik, dat kan ik, dat kan ik niet. · Een kleuter heeft wel duidelijk een normbesef. • Lichamelijke ontwikkeling. · Kind 4 jaar is kind is meestal een beetje langer dan 1 meter en weegt vaak wel 18 kilo./  Op 6-jaar is een kind gemiddeld 1,20 meter en weegt ongeveer 22 kilo./  De buik word platter, zijn benen naar verhouding korter en het mollige van de vingers verdwijnen/ De fijne motoriek verbeterd, de kleuter leert de draad in een naald te doen, binnen de lijntjes kleuren en knoopjes dicht doen. / Ook de grove motoriek gaat vooruit hij rent zonder te vallen en kan met een bal overweg. Het evenwichtsgevoel is op dit moment ook in ontwikkeling. • Seksuele ontwikkeling. · Behalve dat het besef er is dat de kleuter een jongetje of meisje is. Komen er ook vragen naar de ouders: Waar kom ik vandaan en hoe komt dat baby’tje in mama’s buik? Op deze leeftijd gaan kinderen ook vaak doktertje spelen./ Sommige jongetjes denken ook dat meisjes een penis hebben gehad en dat hij dus ook nog bij hun weg kan gaan, dit noemen ze: castratieangst.