Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Rocket clouds
VESHKAT by Mind Map: VESHKAT

1. KUSHTET NORMALE

1.1. Trakti urinar është sistemi i kullimit të trupit. Veshkat e shëndetshme punojnë ditë e natë për të pastruar gjakun tonë. Këto 2 organe në formë fasuleje kane madhezine e grushtit. Ato gjenden afër mesit të shpinës, pikërisht poshtë brinjëve. Veshkat tona janë filtri kryesor i trupit tonë. Ata pastrojnë rreth 140 litra gjaku çdo ditë.

2. SIMPTOMAT

2.1. • Urinim i shpeshte dhe me dhimbje • Dhimbje ne mes, poshte brinjeve. • Ethe dhe temperature • Te perziera dhe te vjella

3. SHKAQET

3.1. • Infeksionet • Gurezat • Tumoret

4. DIAGNOZA

4.1. • kontrolli fizik • Analiza e urine • Kultura e urines • kultura e gjakut • Skaner CT

5. TRAJTIMI

5.1. Antibiotik

5.1.1. Tableta (shtepi)

5.1.2. Venozë (spital)

5.1.3. Kohezgjatja 2 jave

5.1.4. Perseriten analizat

5.2. Ushqim

5.3. Lëngje

5.4. Hemodializë