Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Rocket clouds
Slujirea by Mind Map: Slujirea

1. Pespectiva biblica asupra slujirii ( Ioan 13 si Luca 9:46) a lua stergarul si a spala picioarele.

2. Slujirea plina de sine este: rezultatul eforturilor omenesti; este atrasa de lucrarile de mare anvergura; pretinde recompense exterioare; este preocupata de rezultate; alege pe cine sa slujeasca; este inflentata de dispozitie si capricii; este temporara; este lipsita de masura; distruge spiritul comunitar

3. Slujirea autentica izvoreste dintr-o relatie profundal cu Persoana divina; gata sa raspunda in a face sarcini de o mai mica importanta; este suficienta doar aprobarea divina; se bucura in a sluji atat prietenii cat si dusmanii; nu este discriminatorie; slujeste oricand nu doar atunci cand ai o dispozitie potrivita; este de durata lunga; prin tacere; vindeca, leag si zideste.

4. Slujirea si ingrijorarea de a fi manipulati si folositi de oameni.

5. Slujirea si smerenia: a sluji in ascuns. William Law : 'arata intelegere fata de toate slabiciunile si infirmitatile semenilor tai, acopera slabiciunile lor, iubeste-le calitatile, incurajeaza-le virtutile, ajuta-i la nevoie, bucura-te cand prospera, mangaie-i la durere, primeste-le prietenia, treci cu vedere lipsa lor de bunavointa, iarta-le rautatea, fii slujitorul slujitorilor si fa cu bunavointa cele mai de jos pentru cei mai de jos oameni'

6. Slujirea in ascuns, in lucrurile micute si slujirea prin caritate, a ocroti reputatia altora si a permite altora sa te slujeasca.

7. Forme de slujire : ospitalitatea, ascultarea active a altora; purtarea poverii unii altora; impartasirea din cuvant; importanta discernamantului.

8. Exemplul lumii: cel mai mic e slujitorul celui mai mare. Ilustratie: cotetul de gaini

9. Autoritatea si ordinea nu sunt response ci invatatura biblica aduce o completare asupra autoritatii spirituale ce insemna a lua stergarul. Nu inseamna a conduce prin contrangere si forta.