Információs rendszerek, e- kereskedelem

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Információs rendszerek, e- kereskedelem by Mind Map: Információs rendszerek, e- kereskedelem

1. Menetrend: A legtöbb tömegközlekedési eszköz menetrendje megtalálható a http://www.menetrendek.hu lapon. -vasút -autóbusz -repülés -városi tömegkölekedés

2. -Elektronikus osztálynapló: több iskolában is működik elektronikus haladási és osztálynapló.

3. Az e-kereskedelem: Az elektronikus kereskedelem, nem más mint az árucikkek interneten való reklámozása, eladása, vásárlása, illetve cseréje. Azokat a web site-okat amelyek fő profilja az árucikkek értékesítése, web áruházaknak nevezzük.

3.1. Előnye: -otthonról vagy munkahelyről vásárolhatunk, távolság, közlekedés nem akadály. Áruszállítás. A virtuális áruházak kínálata igen nagy, olcsóbbak lehetnek.

3.2. Hátránya: -nem a valós árut látod, szállítás közben sérülhet, bankkártyád adatait ellophatják.

4. Közigazgatás: magyarország.hu A Ügyintézés szabadon a Kormányzati Portál, a magyar kormányzat hivatalos oldala. Ezen a lapon különböző információk kereshetőek téma vagy ábécé szerinti katalógusba, de használhatjuk a különböző adatbázisokat, keresőket is. A portálon információs szolgáltatások érhetőek el és korlátozottan ügyintézés is lehetséges online módon.

4.1. Ügyfélkapu: Ez a kormányzati portál elektronikus ügyfélazonosító rendszere.

4.2. Internetes okmányiroda: Az internetes okmányiroda tájékoztat és az ügyintézést is lehetővé teszi. Módot ad arra, hogy az ügyfél elektronikus úton előkészíthesse egyes okmányirodai ügyeinek intézését, valamint arra is, hogy az ügyet elindíthassa az interneten keresztül

4.3. Időpontfoglalás: Az ügyfél megjelenésére időpont egyeztetése.

4.4. Tájékoztatás: Ez a link információt ad, itt ügyintézés nem végezhető

4.5. Ügyindítás: Ügyindítás végezhető pl. lakcímváltozási és lakcímigazolvánnyal kapcsolatos ügyintézés esetén, egyéni vállalkozói igazolvánnyal, anyakönyvi ügyekkel, gépjármű-vezetői engedélyekkel, illetve gépjármű-ügyekkel kapcsolatosan.

5. Fogalma: Információs rendszer: adatoknak (információknak), a velük kapcsolatos információs eseményeknek, a rajtuk végrehajtott információs tevékenységeknek, az előzőekkel kapcsolatos erőforrásoknak, az információk felhasználóiknak, ill. a fentieket szabályozó szabványoknak és eljárásoknak szervezett együttese.