Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

SKAMMERENS DATTER by Mind Map: SKAMMERENS DATTER
0.0 stars - reviews range from 0 to 5

SKAMMERENS DATTER

kljflksjflkasjf

SKYG DINA

Hun bor i Birkene på en gård der hedder Lindegården. Hun har to søskende: Melli som den yngste, og Davin som den ældste. Dina har en kludedukke som hedder Nana. Hun har en hund som hedder bæst, som er en temmelig gammel hund. Hun har også en hoppe som hedder Blis. Dina er skammer. Dina skammer-øjne fra sin mor hendes. Mor siger, at det er en gave, men Dina betragter det som dårlig ting. Har haft Sasia fra kroen som bedste veninde men ikke mere fordi Sasia ikke vil se hende i øjnene. Dina er slet ikke gode veninder med Cilla, som også gør alt for at Dina bliver holdt udenfor. Dinas hår er sort og er som en hest's hale. Hun har grønne øjne. Hun har fået en amulet af sin mor. Dina er speciel, fordi hun har særlige evner. Hun er hjælpsom og tøver ikke. I løbet af historien udvikler hun sig til at blive mere modig. I starten stoler hun meget på andre mennesker, men lærer at ikke alle er til at stole på.

HVORNÅR FOREGÅR FORTÆLLINGEN?

Jeg vil tro at det er tilbage i midelalderen på grund af at der er mennesker der går i kapper og leddertøj. Deres huse er små med halmtag. Der findes ikke normalt drager så jeg tror at det er fantasi. Der er også meget små landsbyer og borge hvor konger og dronninger bor. De køre også i hestevogne og der er ikke rigtige veje så man køre hvor menneskerne går. Når de vil have vand er de nødt til at hente det fra brønden. Møller er der også mange af men en mølle er for det meste et arbejdsted. Vi høre også at Dinas mor laver medicin så det kunne være et tegn på at der er hekse og troldmænd.

HVAD ER DET EN SKAMMER KAN?

En skammer kan opklare forbrydelser, ved at se hvad forbryderen skammer sig over, og ved at kigge personen dybt i øjnene.  Man tilkalder en skammer hvis der er blevet begået et mord eller en forbrydelse.  

Cilla

Cilla er møllerens datter. Hun er en forkælet unge. Hun har 2 storebrødre som arbejder på møllen hvor de bære store melsække. Cilla behandler ikke sine venner ordenligt. Hun taler dårligt til sine venner, og hun er en sladrehank. Hun kan få alt hvad hun peger på. Hun er selvoptaget, hun bor på møllen. Hun elsker legen "fri-til-prinsessen". Hendes venner er Thea og Sasia. Hun har kornblomst blå øjne.     

Hvad Dina skrev i sin dagbog efter en nat i fangehullet

Beskrivelse af fangehullet med alle sanser

jeg kan høre kryb krible og krable og høre vandet drybbe ned fra det slidte vandrør. jeg kan også høre kæder rasle i den kolde vind jeg kan vinden suse mellem ørene på mig. Jeg kan se lidt lys ovre i hjørnet jeg kan også lige skimte spindelvævet i hjørnet jeg kan også se lænker der bare hænger der på væggen. Jeg kan også se meget kød, blod, knogler og vådt halm. Jeg kan føle fugten i luften og blod, spindelvæv og dyr der hele tiden flyver ind i mig. Jeg kan lugte afføring og det våde halm jeg kan også smage alle de grimme lugte.

Hvad får navnet Drakan dig til at tænke på? gsgsg

Hvad får navnet Lizea dig til at tænke på?

lizea: lizard, kokosmel, god, pizza, blomst, ferie, smuk, slange, øgle, sød,

Nyt punkt

Mester Maunus

Han er høj. Han har ildrødt hår, røde kraftige øjenbryn og rødt busket overskæg. Han krummer i sit skæg.Han har en grøn, slidt fløjsdragt. Han har blå øjne. Han er alkymist, men han opfatter sig mere som videnskabsmand. Han har været Nicos huslærer i mange år. (Blev uvenner med Nico) Han er klog. Han er stædig. Han er beskyttende. Han lugter af sprit og jod. Han er god til at lave suppe og te.