Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

Hævnen, kronologisk opstillede episoder med hævn og tilgivelse by Mind Map: Hævnen, kronologisk opstillede episoder med hævn og tilgivelse
0.0 stars - reviews range from 0 to 5

Hævnen, kronologisk opstillede episoder med hævn og tilgivelse

Tilgivelse

Den første gang vi hører om tilgivelse i filmen, er når Christian læser et digt op om tilgivelse ved moderens begravelse.

Nyt punkt

Hævn

Den første gang man i filmen ser en hævngerning er når Christian opfordre Elias til at tage ventilen fra en andens cykel, da hans er blevet stjålet. "så det en andens tur idag" siger christian

Hævn

Denne hævn udført af Christian, fortsætter da overfaldet på Sofus finder sted på toilettet. Christian ønsker at hævne sig på Sofus både på vegne af sig selv og Elias.

Hævn

Hævnen fra toilettet fortsætter atter i snakken mellem Christian og hans far i bilen. Christian retfærdiggøre sin hævn ved at sige: "Hvis jeg ikke havde slået igen, havde de andre bare slået mig. Faderen forklare at det stadig er forkert og det er sådan krig opstår. Christians svar på dette er:"ikke hvis man slår hårdt nok første gang"

Tilgivelse

Anton (elias's far) tager drengene med på havnen, efter overfaldsepisoden tidligere i filmen. Han har taget drengene med for at tale med Lars (overfaldsmanden) foran børnene, med et håb om forsoning og for at tilgive ham. Men Lars er ikke modtagelig og det ender i endnu en konfikt hvor Anton vender den anden kind til.

Hævn

Christian er opsat på at hævne sig på vegne af Anton. Han overtaler derfor Elias til at være med til at lave en bombe og springe Lars's bil luften.

Hævn

Sideløbende med at Christian og Elias vil hævne sig i Danmark, hævner Anton sig i Afrika. Anton har haft "Big Man" inde til behandling for infektion i benet. "Big Man" har rejst sig og ser en ung kvinde ligge død på operationsbordet. Han kommer med bemærkningen, "Stor kniv, Lille Kusse" og spørg om hans ene vagt må få hende. Dette er mere end Antons ellers moralske korrekte livsindstilling kan bærer. Han smider derfor "Big Man" ud af lejeren, velvidende hvad der vil ske. De indfødte for deres hævn over "Big Man". Dette sker ved at slår ham ihjel, ved at tæve ham til døde.

Hævn

Drengenes hævn bliver ført ud i livet ved at de springer Lars' bil i luften. Hævnen giver dog bagslag da der kommer en mor og lille pige løbende. Elias løber ud for at stoppe dem, men bilen eksplodere idet han er ved siden af den og kommer slemt til skade.

Tilgivelse

Efter Anton kommer hjem og Elias er ved at komme sig, tilgiver Elias's mor Anton og de finder sammen igen.

Tilgivelse

Christian tror Elias er død og bebrejder sig selv. Derudover føler han, at hans far er skyld i moderens død. Alt dette kolliderer i at Christian vil tage sit eget liv og tager derfor op på siloen. Anton finder ham og stopper ham. Idet de kommer ned fra siloen, kommer Christians far. Christian og hans far omfavner og tilgiver hinanden.

Nyt punkt

Den endelige tilgivelse

Den endelige tilgivelse er hvor hævnmønsteret brydes i filmen. Elias's mor tager hjem til Christian og tager ham med op for at besøge Elias. Ved denne gerning viser hun at hun vælger at tilgive Christian, fremfor at hævne sig. Dette bryder hævnmønsteret i filmen, da hun er den eneste der ikke begår en hævngerning.