Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

Buddhisme by Mind Map: Buddhisme
0.0 stars - reviews range from 0 to 5

Buddhisme

tro

Buddhisme er en meget religiøs tro. De tror meget på Buddha, Buddha er en stor gud for buddhisterne.   Regler for buddhisterne:   ikke at dræbe eller at gøre noget levende væsen fortræd. ikke at tage noget som ikke bliver givet (stjæle). ikke at være umoralsk i seksuelle forhold (utro). ikke at lyve. ikke at indtage alkohol eller andre skadelige stoffer.   Regler for munke og nonner:   ikke at spise på forkerte tidspunkter det vil sige normalt sige efter kl. 12 middag. munke og nonner spiser kun et måltid om dagen. ikke at danse og synge. ikke at bære smykker og bruge parfume. ikke at ligge i en behagelig seng og sove for meget. ikke at omgås penge. Munkene og nonnerne mener, at deres liv bliver mere enkelt når de følger bl.a. disse ekstra regler, og så kan de bedre koncentrere sig om det religiøse. Nogle gange bliver de oppe og mediterer hele natten. de tilbringer meget tid i stilhed og forsøger at opnå et roligt sind, fordi buddha lærte, at kun et roligt sind kan være fredfyldt  

tro til måne

månen er meget smuk,lyset symbolisere visdom og det er en af Buddhas egenskaber.

højtider

til højtider tager buddhisterne hen til det lokale tempel for at være sammen med munkene eller nonnerne. De fejer højtider med særlig mad, og udsmykninger og processioner. De medbringer også offer gaver som de stiller foran altrene. På altrene står der enten en figur eller et billede af buddha ved en fohøjning. De tænder levende lys og røgelspinde og sætter blomster på altret. Så mindes de buddhas lære og hvad der skal til for at være buddhist. Buddhas dag er en buddhistisk højtid og er præget af fest og glæde. Hvert år i maj fejres Buddhas fødsel, oplysning og død. I thailandske landsbyer bruger folk dagen til at forberede højtiden. De gør rent og pynter hjemmene med blomsterranker. Mændene henter rent sand ved floden og strør det ud over tempelpladsen, der altid betrædes med bare fødder.

processioner

processioner betyder at de viser at de er religiøse i deres tro ( buddhisme )

historie

Buddhismen kom først til Bodh Gaya, og der efter til Sri Lanka og Kina, og så til Burma og Korea, og så til Thailand og Japan, og så til Laos, og igen til Kina, og så til Tibetanien. fremgangen for den Tibetanske budhisme blev brundt under kong Langdarma, som forfulgte buddhisme og i stedet støttede den traditionelle bøn-religion. kort efter Langdarmars død faldt det tibetanske imperium. og landets naboer begyndte at genvinde områder som de tidliger havde mistet til tibetanien.

ritualer

Mandala: Til alle Tibetanske højtider laver man en Mandala en "hellig cirkel". den symbolisere hele universet med alle dens rigdomme. Den kan være et vidunderligt kunstværk, men den er også en offergave til Buddha. Munke øver sig i årevis på at kunne skabe disse smukke billeder af farvet sand eller rismel. Det kræver mange timers arbejde, fordi de er så indviklet og der må ikke være fejl i dem. De laves sædvanligvis på et lavt bord eller på en træplade på gulvet. sommetider arbejder flere munke samtidigt på dem mens andre munke beder mantraer eller bønner. Efter højtiden bliver mandalaen ødelagt, fordi den har opfyldt sit formål. Buddhister bruger Mandalaen som en hjælp til at blive i højere grad som Buddha. Ved at koncentrere sig om egenskaben i centrum, håber de at forbedre den egenskab hos dem selv. undertiden går de rundt om Mandalaen med uret mens de messer eller beder lavmælt eller tavst. På den måde glemmer de hverdagens små bekymringer og tænker i stedet for på ting som virkelig betyder noget for dem. De får et mere fredfyldt og klart sind, og deres tanker bliver smukkere.

symboler

hjulet er et kendetegnet på Dharma som var Buddhas lære. Buddha brugte hjulet som et billed på livet. Livet er et evigt kredsløb fra fødsel til død genfødelsernes kredsløb. Livet er en lidelse, som mennesket skal befri sig fra. Buddha opfattede sig selv som en læge, der fortæller sine patienter. 1) At de er syge. 2) Hvorfor de er syge. 3) At sygdommen kan helbredes. 4) Hvordan man helbreder den.

genfødelsernes

genfødelsernes betyder at buddha blev født igen/genfødt.

buddhistisk tempel

I Thailand kaldes et buddhistisk tempel for wat. Selv meget små landsbyer har en wat, og den passes af munke. Gæster bringer blomster og andre gaver til buddha figuren i templets hellige rum. Verdens støste buddhistiske tempel: Borobudur-templet blev opført på den Indonesiske ø Java i det 8. eller 9. århundrede. Templet blev senere forladt og dets præcise formål er stadig ukendt.