שאלות הורים בנושא חיסונים והתמודדות האחות איתן
by Ma'ayan Avidan
1. יש צורך בכיסוי חיסון של כ-90% למניעת התפרצות
2. האמת היא שהתינוק שלי חולה כל הזמן... אני ממש מפחדת לחסן אותו באופן אישי
3. אחד הסימנים לכך שטענה זו לא נכונה הוא העובדה שלאחר מתן חיסון, תינוקות לא חולים יותר מאשר לפני מתן החיסון, מערכת החיסון שלהם ממשיכה לתפקד להלילחם במחוללים שונים. כשתינוק נמצא ברחם הוא נמצא בסביבה סטרילית. ברגע שהוא עובר בתעלת הלידה אל העולם, הסביבה שלו כבר לא סטרילית ומיד גופו מתכסה בטריליוני חיידקים ובקטריות אשר גורמים לתגובה חיסונית. תינוקות מייצריםכמויות אדירות של תאי מערכת החיסון בכל יום כשהם מתמודדים עם העולם החיצון, האוכל והאוויר. נוסף על כל זאת, אם 14 החיסונים שאנחנו נותנים בתחילת חייהם של התינוקות היו מעמסה על המערכת החיסונית שלהם, המין האנושי לא היה שורד,מאחר וה-14 האלה הם טיפה בים לעומת כל המחוללים שנמצאים באוויר.
4. אני באופן כללי לא סומכת על אף אחד.. אז לא הייתי ממליצה לך לסמוך על ההורים האחרים בסביבה של הילדים שלך
5. ישנן מספר מחלות זיהומיות אשר הופעתן פחתה או שנעלמו בעקבות מתן חיסונים, כמו אבעבועות Aשחורות, פוליו, חצבת, אדמת, מנינגיטיס, הפטיטיס
6. האם הילדים מקבלים יותר מידי חיסונים שפוגעים במערכת החיסון ומחלישים אותה
7. מדוע אי אפשר לסמוך על כך שכל האחרים מתחסנים
8. איזה מחלות ירדו באופן משמעותי בעקבות חיסונים
9. יש מלא מחלות שכבר לא קיימות בעולם... חלק זה בגלל החיסונים וחלק זה בגלל שהאנשים מתו מהמחלה.
10. אין קשר למידת רכות העור של התינוק, המחט מספיק חדה לחדור גם עור יבש. אבל כדאי לגשת לרופא לברר למה העור של התינוק שלך לא רך מספיק...
11. אנחנו נותנים את החיסוניםבגיל כ"כ מוקדם כיוון שתינוקות בני יומם הם הכי רגישים וחשופים להשכלות החריפות של המחלות. אנחנו מבצעים הרבה בדיקות לפני שהחיסון מגיע אל הילד, וכך אנחנו בטוחים שמדובר בחיסון הנכון, שניתן בגיל הנכון ובזמן הנכון. אנחנו צריכים לעזור לתינוקות העדינים האלה להיות מוכנים מוקדם ככל הניתן לפני שהם צריכים להתמודד בפעם הראשונה עם המחלוללים של מחלות שונות. ישנם מספר חיסונים שיש צורך במתן של 2,3 מנות לפני שהגוף מחוסן ברמה מספקת, לכן צריך להתחיל מוקדם ככל הניתן.
12. האמת היא שהדור החדש של הרופאים, פחות מנוסים בכל מה שנוגע למחלות שלא מופיעות יותר בזכות החיסונים. וזאת עוד סיבה להמשיך ולחסן כי הרופאים אשר יודעים לזהות את המחלות האלה מתחילים לצאת לפנסיה.
13. בגלל שהחיסונים עובדים כ"כ טוב, אנחנו לא רואים אנשים הסובלים מהמחלות הללו. חוסר החשיפה למהלך הנוראי של המחלות, גורם לאנשים להמעיט בערך מניעת המחלות. לפני מספר שנים כשהמחלות היו נפוצות, אנשים העריכו יותר את החיסונים כי היו מודעים לסבל שהן גורמות. למשל מחלת החצבת, היא מחלה מאוד קשה. 3-4 ילדים מתוך 1,000 ילדים אשר חלו בחצבת, מתו מהמחלה. אנשים מתייחסים לחיסונים כחלק משגרת גדילת הילד, אך בעצם לחיסונים חשיבות רבה מאוד. אנחנו שוכחים את החוויות האישיות של הדור הקודם שהתמודד עם מקרי מוות או התייצגות חריפה של המחלות האלה, כי אנחנו עושים עבודה טובה עם החיסונים במניעת מחלות. אם לא נחסן כנגדן נחזור לחוות את אותן חוויות קשות שוב. החיידקים הם "ענקים רדומים". אנחנו רואים את זה בהרבה מדינות בעולם, כשמפסיקים לחסן המחלה עולה חזרה לפני השטח. ובתקופה כמו שלנו, שבה הניידות דרך האוויר רק הולכת ומתפתחת ומשתכללת, זה רק עניין של טיסה אחת עד שתופיע מחלה ש"לא קיימת יותר", מחדש.
14. יש אפשרות לתת את חלק מהחיסונים בזריקה משותפת... ככה אפשר לצמצם מעט את מספר הזריקות
15. זאת שאלה לגיטימית, הילד היה בריא, אחרי שקיבל חיסונים אבחנו אותו כאוטיסט. בטוח יש קשר...
16. בעשור האחרון עלו המודעות לאבחנה של אוטיזם וזמינות השירות המאבחן, מה שגרם לעליה במספר האבחנות. אך אין שינוי בפועל במספר הסובלים מסנדרום האוטיזם. מעבר לכך אנחנו יודעים שאוטיזם הוא סנדרום גנטי. אולי הסנדרום המוביל לליקוי המקושר ביותר לתורשה גנטית. מחקרים רבים שנעשו מוכיחים כי החיסונים הם לא הגורם לאוטיזם, ומעבר לכך הוכיחו כי אין קשר בין מתן חיסונים לאיבחון אוטיזם.
17. שמעתי על מאמרים אשר טוענים שחיסונים גורמים לאוטיזם
18. האם חיסונים מסוכנים לתינוקות מאשר המחלה אשר הם מונעים
19. האם תינוקות הינם צעירים ורכים מדי מכדי לקבל חיסונים
20. אני מודאג מכך שיש חיסונים רבים מדי
21. למרות שמדובר במספר גדול של חיסונים, אין תופעות לוואי כלשהן. הרווח הכי גדול ממספר גדול של חיסונים הוא הגנה מרבית ממחלות רבות רבות שכבר לא מופיעות בשנים האחרונות. לכן ריבוי חיסונים הוא מצב טוב. כל עוד קיימות מחלות אשר גורמות לילדים לסל, לאשפוז או למוות, וכל עוד אנחנו יכולים לייצר חיסונים שיכולים למנוע אותן, אז אנחנו צריכים לעשות זאת.