חיסונים

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
חיסונים by Mind Map: חיסונים

1. "האם חיסונים מסוכנים יותר לתינוקות מהמחלה אשר הם מונעים? לא ישלזכורכיהסיכוןהנובעמהמחלותשבפניהן הילד מקבל חיסונים, גבוה בהרבה מהסיכון לתופעות לוואי אפשריות בעקבות קבלת החיסונים.

2. האם תינוקות הינם צעירים ורכים מדי מכדי לקבל חיסונים? לא. תינוקות נולדים עם מערכת חיסונית מפותחת המגינה עליהם מפני רוב החיידקים אליהם הם נחשפים מרגע היוולדם. חיסונים הניתנים לתינוק מאפשרים לו לפתח הגנה טובה מפני מחלות אליהן נחשף והמסכנות אותו.

3. האם עדיף לחלות במחלות באופן טבעי מאשר לקבל חיסונים מלאכותיים? לא. ההבדל שבין התחסנות על-ידי חיסונים לבין הדבקה הטבעית במחלה הוא המחיר שהתינוק צריך לשלם כדי לקבל את החסינות הזו. המחיר שמשלמים ילדים שמקבלים חיסון הוא איה נוחות שבקבלת מספר זריקות ומדי פעם כאב במקום הזריקה. המחיר שמשלמים, לעומת זאת, בהדבקה בתחלואה טבעית הוא בדרך כלל מחלה קשה: שיתוק בהדבקה טבעית בנגיף הפוליו, פיגור שכלי כתוצאה מהדבקה בנגיף המופילוס אינפלואנזה b, אי ספיקת כבד מזיהום טבעי בנגיף דלקת כבד נגיפית מסוג B, חירשות או דלקת ריאות כתוצאה מהדבקה טבעית בנגיף אבעבועות רוח. כל אלו הם מחירים גבוהים יותר מדי למען השגת חסינות כנגד מחלה.

4. שמעתי על מאמרים אשר טוענים שחיסונים גורמים לאוטיזם" לא – בעשור האחרון עלו המודעות לאבחנה של אוטיזם, וזמינות השרות המאבחן – השכיחות הגבוהה של אוטיזם – בעקבות השינוי בקריטריונים לאבחנה – מחקרים מבוקרים שללו את הקשר – אין כל קשר בין חיסונים ואוטיזם) מחקר מדנמרק 2002 New England Journal of Medicine – קוהורט רטרוספקטיבי בשנים 1998-1991 – נתונים על מתן חיסון ועל אבחון אוטיזם – 440,655 ילד קבלוMMR (82%), 96,648 לא חוסנו – סה"כ 316 עם אוטיזם, ו- 422 עם מאפיינים אוטיסטים – הסיכון לאוטיזם בין המחוסנים: 0.92 – הסיכון למאפיינים אוטיסטים בין המחוסנים: 0.83 – לא נמצא קשר בין הגיל וזמן הופעת האוטיזם לבין החיסון

5. 5- האם חיסונים מחלישים את מערכת החיסון של התינוק? לא. הנגיפים שבחומר החיסון אינם יכולים להחליש את מערכת החיסון של התינוק. –יתר עלכן, הדבקה טבעית עם נגיפים מסוימים עשויה להחליש את מערכת החיסון. ילדים הנדבקים באופן טבעי במחלת אבעבועות רוח רגישים במיוחד להדבקות מזיהומים חיידקיים מסוימים כגון "החיידק הטורף". ילדים שנדבקו בחצבת נוטים לחלות בזיהומים חיידקיים בזרם הדם (אלח דם). החומרים שבחיסונים הינם שונים ואינם גורמים לחולשה החיסונית הזו כפי שגורמים הנגיפים טבעיים. הנגיפים החיים המוחלשים שמצויים בחיסונים כנגד אבעבועות רוח וחצבת שונים מאוד מנגיפי מחלות אלו, אשר כנגדם אנו מחסנים.

6. -מדוע אי אפשר לסמוך על כך שכל האחרים מתחסנים? מניעת תחלואה בקרב אנשים לא מחוסנים כתוצאה מזה שרוב הסביבה מחוסנת נקראת "חסינות עדר" ("Herd Immunity"). לשם כך, נדרש שכיסוי חיסונים של האוכלוסייה יגיע ל- 90%-95%. רק אז גם לילדים שאינם מחוסנים יש סיכוי נמוך לחלות, משום שהם מוקפים בטבעת של ילדים מחוסנים. לכל מחלה שנגדה יש חיסון, נדרש אחוז כיסוי חיסונים שונה של האוכלוסייה. יודגש ש"חסינות העדר" היא חלקית בכל מקרה. אם ילד לא מחוסן יבוא במגע ישיר עם חולה מדבק, אותו ילד יכול להדבק ולחלות למרות שסביבתו הקרובה מחוסנת. ההישענות על "חסינות העדר" וההסתמכות על כך שהם "מוגנים" מהדבקה בגלל השיעור הגבוה של ילדים מחוסנים סביבם - אינה ערובה לבריאותם, בשל הסיבות הבאות: • ירידה בכיסוי החיסונים במספר אוכלוסיות • כיסוי חיסוני לא אחיד ברחבי העולם • מטיילים ותיירים הנחשפים לאוכלוסיות שונות • נדידת אוכלוסיות, כולל ילדים חולים, מהגרים, עולים, עובדים זרים, שאינם מחוסנים (העולם הוא כפר גלובלי) יוצרת מקורות סיכון חדשים