לחסן או לא לחסן

Just an initial demo map, so that you don't start with an empty map list ...

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
לחסן או לא לחסן by Mind Map: לחסן או לא לחסן

1. לא. תינוקות נולדים עם מערכת חיסונית מפותחת המגינה עליהם מפני רוב החיידקים אליהם הם נחשפים מרגע היוולדם. חיסונים הניתנים לתינוק מאפשרים לו לפתח הגנה טובה מפני מחלות אליהן נחשף והמסכנות אותו. יש מחלות המהוות סיכון מיוחד לתינוקות ולפיכך ניתן ורצוי להגן על תינוקות מפניהן על ידי מתן חיסונים: מחלת שעלת - המחלה מסוכנת בעיקר לתינוקות רכים ולפעוטות בגלל הסיבוכים הקשים של דלקת ריאות ודלקת במוח העלולה לגרום לנכות קבועה ואף למוות. זיהום פולשני הנגרם על ידי חיידק המופילוס אינפלואנזה מסוג B - חיידק הגורם לדלקת קרום המוח בתינוקות. ילדים מתחת לגיל שנתיים נמצאים בסיכון גבוה פי 500 מבני גיל אחר לחלות במחלה. דלקת כבד נגיפית B - לפני השימוש בחיסון נגד המחלה, מדי שנה נדבקו ילדים רבים בשנות החיים הראשונות שלהם מאחד ההורים או מבן בית אחר. אצל תינוקות כ- 90% מאלו שנדבקו בנגיף מתחת לגיל שנה, המשיכו לשאת את הנגיף בגוף. נשאות זו גורמת לסיכון מוגבר לפתח מחלת כבד ממושכת (כרונית).

2. תשובה נכונה

3. "האם/עדיף לחלות במחלות באופן טבעי מאשר לקבל חיסונים מלאכותיים"

3.1. תשובה לא נכונה

3.1.1. כן- זאת תשובה לא נכונה בכך שהיו הרבה מחלות לפני החיסונים שגרמו למוות חיסונים משפרים מערכת האימונית של התינוק והנוגדנים

3.2. תשובה נכונה

3.2.1. א. ההבדל שבין התחסנות על-ידי חיסונים לבין הדבקה הטבעית במחלה הוא המחיר שהתינוק צריך לשלם כדי לקבל את החסינות הזו. המחיר שמשלמים ילדים שמקבלים חיסון הוא אי הנוחות שבקבלת מספר זריקות ומדי פעם כאב במקום הזריקה. המחיר שמשלמים, לעומת זאת, בהדבקה בתחלואה טבעית הוא בדרך כלל מחלה קשה: שיתוק בהדבקה טבעית בנגיף הפוליו, פיגור שכלי כתוצאה מהדבקה בנגיף המופילוס אינפלואנזה b, אי ספיקת כבד מזיהום טבעי בנגיף דלקת כבד נגיפית מסוג B, חירשות או דלקת ריאות כתוצאה מהדבקה טבעית בנגיף אבעבועות רוח. כל אלו הם מחירים גבוהים יותר מדי למען השגת חסינות כנגד מחלה.

4. האם חיסונים מחלישים את מערכת החיסון של התינוק?"

4.1. תשובה נכונה

4.1.1. לא. הנגיפים שבחומר החיסון אינם יכולים להחליש את מערכת החיסון של התינוק. –יתר על כן, הדבקה טבעית עם נגיפים מסויימים עשויה להחליש את מערכת החיסון. ילדים הנדבקים באופן טבעי במחלת אבעבועות רוח רגישים במיוחד להדבקות מזיהומים חיידקיים מסוימים כגון "החיידק הטורף". ילדים שנדבקו בחצבת נוטים לחלות בזיהומים חיידקיים בזרם הדם (אלח דם). החומרים שבחיסונים הינם שונים ואינם גורמים לחולשה החיסונית הזו כפי שגורמים הנגיפים טבעיים. הנגיפים החיים המוחלשים שמצויים בחיסונים כנגד אבעבועות רוח וחצבת שונים מאוד מנגיפי מחלות אלו, אשר כנגדם אנו מחסנים.

4.2. תשובה לא נכונה

4.2.1. http://www.hisunim.com/vaccinesefficacy

5. "מדוע אי אפשר לסמוך על כך שכל האחרים מתחסנים

5.1. תשובה נכונה

5.1.1. מניעת תחלואה בקרב אנשים לא מחוסנים כתוצאה מזה שרוב הסביבה מחוסנת נקראת "חסינות עדר" ("Herd Immunity"). לשם כך, נדרש שכיסוי חיסונים של האוכלוסייה יגיע ל- 90%-95%. רק אז גם לילדים שאינם מחוסנים יש סיכוי נמוך לחלות, משום שהם מוקפים בטבעת של ילדים מחוסנים. לכל מחלה שנגדה יש חיסון, נדרש אחוז כיסוי חיסונים שונה של האוכלוסייה. יודגש ש"חסינות העדר" היא חלקית בכל מקרה. אם ילד לא מחוסן יבוא במגע ישיר עם חולה מדבק, אותו ילד יכול להדבק ולחלות למרות שסביבתו הקרובה מחוסנת. ההישענות על "חסינות העדר" וההסתמכות על כך שהם "מוגנים" מהדבקה בגלל השיעור הגבוה של ילדים מחוסנים סביבם - אינה ערובה לבריאותם, בשל הסיבות הבאות: ירידה בכיסוי החיסונים במספר אוכלוסיות כיסוי חיסוני לא אחיד ברחבי העולם מטיילים ותיירים הנחשפים לאוכלוסיות שונות נדידת אוכלוסיות, כולל ילדים חולים, מהגרים, עולים, עובדים זרים, שאינם מחוסנים (העולם הוא כפר גלובלי) יוצרת מקורות סיכון חדשים.

5.2. תשובה לא נכונה

5.2.1. האחרים מחוסהנם או לא הילד שלך יכול גם להידבק אפילו אם הפער בין האינטרס הציבורי הכולל של רשויות הבריאות לחסן כמה שיותר ילדים, לבין האינטרס הפרטי של כל הורה לבחור את מה שטוב עבור ילדו שלו. אם החיסון במילא איננו יעיל ב100%, ואם בקבלת החיסון יש סיכון, ואם אולי כדאי שהילד יידבק מהמחלה באופן טבעי, ואם אנקוט באמצעים טבעיים על מנת להעלות את יעילות המערכת החיסונית שלו (כמו למשל ע"י הנקה, או תזונה) – אז אולי כדאי לי לבחור שלא לחסן את הילד. אבל אם הורים רבים יחשבו כך ויפעלו כך – שיעור ההתחסנות הכולל ירד. אז אולי לא כדאי שהציבור יהיה ער למכלול השיקולים הללו...

6. "איזה מחלות ירדו באופן משמעותי בעקבות חיסונים?"

6.1. חצבת, הפטיטיס, אבעבועות רוח טטנוסף אנפלואנזה

7. "שמעתי על מאמרים אשר טוענים שחיסונים גורמים לאוטיזם

7.1. תשובה נכונה- אין קשר

7.1.1. מומחים בינלאומיים הגיעו למסקנה, באופן שאינו מתיר ספק, וכך גם עולה ממצאי מחקרים, שחיסונים ככלל וחיסון נגד חצבת, חזרת ואדמת (MMR) בפרט, אינם גורמים לאוטיזם.http://www.health.gov.il/Subjects/pregnancy/Childbirth/Vaccination_of_infants/Pages/No_conection_autism.aspx

7.2. - יש קשרתשובה לא נכונה

7.2.1. יא לקות התפתחותית, מקבוצת תסמונות הספקטרום האוטיסטי. תסמונת זו נובעת הלקות מבעיה נוירולוגית התפתחותית‏[1] תורשתית ומולדת.

8. האם חיסונים מסוכנים יותר לתינוקות מהמחלה אשר הם מונעים?

8.1. תשובה נכונה

8.1.1. לא חיסונים אינם מסוכנים הם מפחיתים מחלות יש ירידה בתחלואה בעשור האחרוןזיהומיות הפחתת תמותה ממחלות לב ושבץ מוחי

8.2. תשובה לא נכונה

8.2.1. חיסונים אכן מסוכנים ולא מומלץ להתחסן, זאת תשובה לא נכונה כי מחלות ירדה-.תמותה עק נתונים לאומיים מארה'ב, ישראל ומדינות אחרות הירידה בתחלואה בעקבות החיסונים נצפית גם בעשור האחרון

9. האם תינוקות הינם צעירים ורכים מדי מכדי לקבל חיסונים?" האם תינוקות הינם צעירים ורכים מדי מכדי לקבל חיסונים?"

9.1. תשובה לא נכונה

9.1.1. כן החיסון מאוד מזיק לתינוקות תבואו מעל גיל - שיעורי תחלואה3

9.1.1.1. פניות ילדים לחדר מיון בעקבות מחלה: עד גיל שנה פי 2 עד גיל שנה: 75,314/לשנה גיל 4-1: 32,606/ לשנה

9.1.1.2. שהייה ממוצעת באשפוז: עד גיל שנה פי 2.2 עד גיל שנה: 6.5 יום גיל 4-1: 2.9 יום גיל 4-1: 0.3

10. . "אני מודאג מכך שיש חיסונים רבים מדי."

10.1. http://www.hisunim.com/vaccinesinisrael/16-israelvaccinationpolicy

10.2. חיסונים שניתנים כתרכיב משולב וניתנים בפרקי זמן מסויימים

11. "האם הילדים מקבלים יותר מדי חיסונים שפוגעים במערכת החיסון?"

11.1. תשובה נכונה

11.1.1. לא- שחיסונים הינם רק חלק קטן ממה שהמערכת החיסונית של הפעוטות נדרשת להתמודד עמו מדי יום ביומו. מערכת החיסון של ילודים נחשפת לשפע של זיהומים סביבתיים. מהדקה הראשונה להיוולדם, אלפי חיידקים שונים מתיישבים וחיים על פני העור של הילוד, ברירית שבנחיריו, בלוע שלו ובמעי שלו. תינוקות מונעים מחיידקים לפלוש לזרם הדם שלהם על ידי תגובה חיסונית מהירה לאותם זיהומים. למעשה תינוקות מסוגלים להגיב למגוון של מיליוני נגיפים וחיידקים מכיוון שיש בגופם הרך מילארדי תאים של מערכת החיסון אשר בשלים ומוכנים לפעולה.

11.2. תשובה לא נכונה

11.2.1. כן-זאת תשובה לא נכונה:מדענים חישבו ואמדו את יכולת התגובה של התינוק כמסוגל להתמודד עם 100,000 מיקרואורגניזמים פולשים בו זמנית . לפיכך כל 13 החיסונים הנדרשים לילדים ינצלו רק כדי 0.01% מהיכולת החיסונית שמסוגל התינוק לייצר. לכן, חיסונים הניתנים לילודים בשנתיים הראשונות לחייהם הינם למעשה טיפה בים לעומת האתגרים החיסוניים שמערכת החיסון של התינוק צריכה להתמודד עמם מדי יום, באופן טבעי.