התנגדות לחיסונים

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
התנגדות לחיסונים by Mind Map: התנגדות לחיסונים

1. שאלות נפוצות נבחרות

2. "האם/עדיף לחלות במחלות באופן טבעי מאשר לקבל חיסונים מלאכותיים

3. "מדוע אי אפשר לסמוך על כך שכל האחרים מתחסנים?"

4. "איזה מחלות ירדו באופן משמעותי בעקבות חיסונים?"

5. תשובה: עדיף ונכון להתחסן מכיוון שהמחלות שעבורם פותחו החיסונים הן לרוב קטלניות ויכולות לגרום נזק רב כגון נכות קשה, הפרעות חמורות במערכות הגוף ואף למוות.

6. תשובה: מכיוון שכדי להגיע להגנה מקסימלית של אוכלוסיה צריך שכמה שיותר אנשים יחוסנו ולא יהפכו לנשאים של המחלות, כך שהן בעצם לא יעברו מאדם לאדם.

7. תשובה: זכות החיסונים כמעט נעלמו מהעולם מחלות זיהומיות מחרידות וקטלניות, כמו אבעבועות שחורות, טטנוס, שיתוק ילדים ועוד. מתן החיסונים הביא גם לירידה דרמטית במספר מקרי השעלת, החצבת, הצהבת ודלקת קרום המוח, וכעת נעשה מאמץ להקטנת הנטל של סיבוכי אבעבועות רוח, שלשולים חמורים בתינוקות ואפילו מניעת מקרי סרטן צוואר הרחם

8. ניתן לקבל מידע אודות חיסונים בטיפת חלב ובאתר האינטרנט של משרד הבריאות www.health.gov.il.

9. מקורות מידע נוספים

10. http://www.infomed.co.il/Article-972/

11. http://simnurse.haifa.ac.il/pluginfile.php/973/mod_assign/intro/HISONIM_BGIL_HaILDOT_2010.pdf

12. סטיגמות על החיסונים

13. "שמעתי על מאמרים אשר טוענים שחיסונים גורמים לאוטיזם"

14. לדעתי חיסונים מסוכנים יותר וחושפים את הילד למחלה ולחולי לדעתי חיסונים מסוכנים יותר וחושפים את הילד למחלה ולחולי

15. תשובה:חיסון אינו גורם לאוטיזם הסבר קצר כאן: http://www.infomed.co.il/Article-509/

16. הסבר נוסף: בלינק

17. ?תשובה: מדוע כל כך חשוב לחסן תינוקות

18. רופאי הילדים: הורים שלא מחסנים את ילדיהם מגלים חוסר אחריות

19. דאגות ההורים

20. אני מודאג מכך שיש חיסונים רבים מידי ."

21. התינוק שלי חולה אני חושש לחסן אותו היום

22. האם יש תופועות לוואי שהילד יסבול מהן?

23. מתן חיסון, כמו מתן כל תרופה, עלול לגרום לתופעות לוואי כמו: עליית חום, הרגשה כללית רעה, אודם ונפיחות במקום שבו ניתנה הזריקה. תופעות אלו הן בדרך כלל קלות וחולפות תוך זמן קצר, לרוב תוך יום יומיים. אם מופיעים אודם או נפיחות במקום ההזרקה, מומלץ לשים על המקום תחבושות ספוגות מים פושרים. אין לעסות את מקום ההזרקה. אם החום עולה, יש לתת למקבל החיסון, בהתייעצות עם הרופא המטפל, תכשיר להורדת חום. לעתים נדירות ביותר, עלולה להיגרם תגובה אלרגית חמורה שהיא תופעת לוואי קשה יותר. תופעה זו ניתנת לטיפול מיידי בעזרת ערכת טיפול יעילה הנמצאת בכל תחנת טיפת חלב ובכל מרפאה בה ניתנים חיסונים. על מנת לאפשר מעקב אחר תגובת הילד, חשוב להמתין 20 דקות לאחר מתן החיסון בטיפת חלב. תופעה נדירה נוספת היא פרכוסים עקב חום גבוה. תופעה זו ניתנת למניעה בעזרת תרופות מורידות חום. שתי התופעות חולפות לאחר הטיפול ואינן גורמות נזק קבוע. כיום מאפשרות טכנולוגיות חדשות לתת יותר חיסונים בו זמנית עם פחות תופעות לוואי. שילוב מספר חיסונים באותה זריקה מונע מתן מיותר של זריקות באותו יום, מוריד את שיעור תופעות הלוואי המקומיות ואינו מפחית את יעילות החיסון. משרד הבריאות שואף לדאוג לרווחתם של ילדינו ולהגנתם מפני כמה שיותר מחלות קשות ומסוכנות. המטרה, לשלב מקסימום חיסונים להגנת הילד עם מינימום תופעות לוואי. יש לזכור כי הסיכון הנובע מהמחלות שבפניהן הילד מקבל חיסונים, גבוה בהרבה מהסיכון לתופעות לוואי אפשריות בעקבות קבלת החיסונים.

24. אם הילד אינו חש בטוב צריך להודיע על כך לאחות טיפת חלב. מתן החיסון או דחייתו יישקלו על ידי הצוות הרפואי. בבואכם עם הילד לקבלת חיסונים, דווחו על מצב בריאותו, על המחלות שעבר, על תופעות אלרגיות שהילד סובל מהן ועל רגישותו לתרופות, כולל אנטיביוטיקה. כמו כן, יש להסב את תשומת-לב האחות לתופעות חריגות או לתגובות שהופיעו אצל התינוק אחרי חיסונים קודמים.

25. מתן החיסונים הוא סיפור הצלחה כביר של עולם הרפואה, הטכנולוגיה והקדמה האנושית. בזכות החיסונים כמעט נעלמו מהעולם מחלות זיהומיות מחרידות וקטלניות מוצע חיסון לכל הילדים בארץ הן: אסכרה )קרמת/דיפתריה(, צפדת )פלצת/טטנוס(, שעלת,שיתוק ילדים )פוליו(, המופילוס אינפלואנזה b, דלקת כבד נגיפית A, דלקת כבד נגיפית B, חצבת, חזרת, אדמת, אבעבועות רוח, זיהומים מפנוימוקוקים ורוטה

26. לאמיתו של דבר, תופעות הלוואי של החיסונים קלות יחסית, ומסתכמות בדרך כלל בחום וגירוי מקומי, החולפים לאחר מספר ימים. תופעות לוואי קשות הן דבר נדיר ביותר, והסיכון למוות הוא אפסי. כל זאת בהשואה לתמותה ולתחלואה הקשה הכרוכה במחלות המדבקות הקשות, שם שיעור התמותה יכול להגיע לעיתים עד למקרה אחד מתוך כל עשרה נדבקים.

27. המתנגדים לחיסונים טוענים שהחיסונים גורמים לעומס בלתי נסבל על המערכת החיסונית של התינוק הרך. אולם כל מי שמכיר אפילו היכרות שטחית את מבנה מערכת החיסון, ידחה טענה שכזו בקלות, מכיוון שהמערכת החיסונית של התינוק מאפשרת לו להתמודד עם למעלה מ-100 אלף גורמים מזהמים. יתרה מכך, בזמן שמתרחש זיהום נגיפי פשוט, התינוק מתמודד בבת אחת עם עשרות חלבונים זרים. כך שמגוחך לטעון כי יש בעיה בהתמודדות עם נטל של כמה עשרות חלבונים זרים הניתנים במשך כל שנת החיים הראשונה במסגרת החיסונים. הדבר דומה לטענה כי סחיבת סל מצרכים ממוצע מהסופרמרקט מהווה נטל כבד מנשוא עבור מרים משקולות מקצועי.

28. עוד טוענים מתנגדי החיסונים כי החיסונים כוללים חומרים זרים ומזיקים, כמו כספית וחומרים משמרים. האמת היא כי מלחי הכספית שהיו בחיסונים כחומר משמר ומונע קלקול הוצאו זה מכבר מחיסוני השגרה, והחיסון היחיד שעדיין מכיל מלחי כספית הוא החיסון לשפעת. עם זאת, חשוב להבהיר כי אם החומרים הללו היו גורמים לנזק ממשי, הדבר היה מתגלה במחקרים האפידמיולוגיים המשווים בין אנשים שקבלו חיסונים לאלה שלא קבלו, שהרי מדובר במאות מיליוני בני אדם שחוסנו, כך שאין להניח כי נזק שכזה לא היה בא לידי ביטוי במחקרים הסביבתיים שנעשו לאורך השנים.