Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

Ontwikkeling van het kind by Mind Map: Ontwikkeling van het kind
0.0 stars - reviews range from 0 to 5

Ontwikkeling van het kind

Peuter

Tussen de 2 en de 4 praat je meestal over een "peuter". Sommige kinderen zijn hun hele peutertijd lang echte engeltjes. Oké, ze hebben weleens de bokkenpruik op, maar daar blijft het zo'n beetje bij. Bij andere peuters breekt voortdurend de hel los. Ze schoppen, slaan, krijsen en gooien met alles wat ze in hun vingers krijgen. Het kleine zusje moet het voortdurend ontgelden en op alles wat je zegt, weerklinkt een vastberaden "nee!". Een ernstig geval van peuterpuberteit dus. Waarom kan dat nu per kind zo verschillen, zelfs bij kinderen van dezelfde ouders? Wat is de peuterpuberteit eigenlijk precies, hoe ontstaat die en misschien nog wel het allerbelangrijkste: hoe ga je er het beste mee om?

Dreumes

Kinderen in de leeftijd van 1 tot 2 jaar worden "dreumes" genoemd. Kindjes in deze leeftijd zijn dol op herhaling. Heeft je kindje iets leuks ontdekt dan zal het steeds opnieuw willen zien/horen/doen tot jij er gek van wordt. Steeds maar weer hetzelfde spelletje, steeds opnieuw hetzelfde geluidje maken. Aan de andere kant vindt hij het ook machtig om nieuwe omgevingen te ontdekken en nieuwe dingen te doen. Neem je kind mee op onderzoek binnen en buitenshuis. Ook leuk voor volwassenen om de wereld eens door de ogen van een kind te bekijken voor wie alles nieuw is.

onderbouw kind

Onderbouw is groep 1 t/m groep 4. dat wil zeggen dat de leeftijd dus tussen de 4 en de 7 jaar. Ze zijn beginnen net aan hun basisschool periode. groep 1 en 2 is heel erg gericht op spelen en ontwikkeling, groep 3 en 4 begint lichtelijk te leren rekenen, schrijven, lezen en letters te herkennen.  

bovenbouw kind

Dit zijn de groepen 5 t/m 8. de leeftijd is dus van 8 tot 12 jaar ongeveer. In deze groepen doe je echt kennis op, je kunt al rekenen en lezen dus nu is het sirieus. de ontwikkeling is al zodanig ontwikkelt dat ze ongeveer bijna al kunnen. Groep 8 is niet erg veel nieuwe dingen, de eerste paar maanden is het goed leren voor de cito en daarna heb je de leuke dingen zoals kamp en muscial. verder nog voorbereiden en opendagen voor het voorgezet onderwijs. 

Baby

De baby is van 0 tot 1jaar. Er gebeurt veel in de eerste twaalf maanden van het leven van je kind. Van een hulpeloos wezen dat vooral veel slaapt zie je hem steeds meer leren. Volgen met de ogen, gericht grijpen met de handjes, kraaien, omrollen op de buik, een paar weken later ook weer terug, tijgeren, kruipen, tanden en kiezen krijgen, optrekken tot zit, zitten, staan, langs de tafel lopen, misschien zelfs al los lopen... De baby is er maar druk mee. En zelfs in zijn slaap is hij nog druk bezig met groeien: de belangrijkste groeihormonen van een baby komen 's nachts vrij tijdens de slaap.

Puber

Puber zijn kinderen van 13 tot 18 jaar. vanaf 18 jaar word je 'volwasse' genoemd.   Veranderingen bij meisjes tijdens de puberteit De borsten ontwikkelen zich. Dit kan in het begin pijnlijk zijn. Dit begint ongeveer vanaf het 11e levensjaar. Het lichaamshaar groeit: schaam- en okselhaar verschijnen en komt er meer haar op de benen (beenhaar) en soms armen. Circa 2 tot 2,5 jaar na het opkomen van schaamhaar vindt doorgaans de eerste menstruatie (menarche) plaats. Dit is tevens de periode die wordt aangegeven als het begin van de puberteit bij meisjes. De schaamlippen worden groter. De heupen worden breder. Er ontstaat een dikkere onderhuidse vetlaag  Veranderingen bij jongens tijdens de puberteit   Secundaire geslachtskenmerken bij de man De zaadballen groeien en ze gaan lager hangen. De penis groeit: eerst dikker en daarna langer. De stem wordt zwaarder (baard in de keel). In deze periode kan de stem overslaan. De eerste zaadlozing vindt plaats: soms door een natte droom, maar doorgaans door masturbatie. De schaamstreek wordt donkerder van kleur. Het lichaamshaar groeit: schaam-, okselhaar en baardhaar verschijnen, en haar op benen (beenhaar) en armen groeit. In een later stadium verschijnt er ook lichaamshaar op eventueel borst, rug en buik

New node

New node