Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

Ontwikkeling van het kind. by Mind Map: Ontwikkeling van het kind.
0.0 stars - reviews range from 0 to 5

Ontwikkeling van het kind.

Baby

0-1 jaar je baby is nog heel klein en teer. De schedel is nog niet goed gesloten. de fontanel is een zacht plekje in het midden van het schedeltje waar de schedelplaten nog niet aansluiten.Pasgeboren baby's kunnen zichzelf vaak nog niet helemaal goed warm houden. Daarom is het belangrijk dat jij hem daarbij helpt. Een mutsje op en een dekentje om hem heen houden hem lekker warm. eerste bewegingen van het kind zijn eigenlijk nier meer dan reflexen. De baby reageert op prikkels vanuit de omgeving, zoals stemmen, licht en andere geluiden en vanuit zichzelf, zoals dorst en honger. Bekend zijn de orale reflexen waarbij de baby direct begint te zuigen als er iets in zijn mond wordt gestopt zoals bij het voeden.

Dreumes.

1-2 jaar. Kinderen in de leeftijd van 1 tot 2 jaar worden "dreumes" genoemd.Kindjes in deze leeftijd zijn dol op herhaling. Heeft je kindje iets leuks ontdekt dan zal het  steeds opnieuw willen zien/horen/doen tot jij er gek van wordt. Steeds maar weer hetzelfde spelletje, steeds opnieuw hetzelfde geluidje maken. Aan de andere kant vindt hij het ook machtig om nieuwe omgevingen te ontdekken en nieuwe dingen te doen. Neem je kind mee op onderzoek binnen en buitenshuis. Ook leuk voor volwassenen om de wereld eens door de ogen van een kind te bekijken voor wie alles nieuw is.  

Peuter.

kind tussen één en drie jaar  Het is verbazingwekkend hoe goed je peuter in een paar jaar tijd zijn lichaam heeft leren gebruiken. De meeste basisvaardigheden heeft hij nu onder de knie. Nu komt het aan op het verfijnen van zijn techniek. Bovendien raakt hij steeds meer geïnteresseerd in zijn eigen lijf en dat van anderen In deze fase van zijn ontwikkeling zal je kleine stapje voor stapje leren om zonder luier door het leven te gaan en zijn behoefte te doen op het potje of de wc.

Basisschoolkind onderbouw.

4-8 jaar. Het kind leert daar onder andere schrijven, lezen en rekenen. Leren speelt hierbij een belangrijke rol. Motorische vaardigheden kunnen nu worden aangeleerd. Schoolkinderen gaan naar clubs en verenigingen, waar onder andere zwem- en muziekles gegeven wordt, of stappen naar het deeltijds kunstonderwijs

Basisschoolkind Bovenbouw.

8-12 jaar  

lichamelijke ontwikkeling