Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

Én, mint tanár by Mind Map: Én, mint tanár
0.0 stars - reviews range from 0 to 5

Én, mint tanár

Felelősség

A diák elvárásai

Számomra talán ez a legfontosabb. Mit is vár el a diák tőlem. Persze az egyértelmű válasz, hogy semmit, de ez nem ilyen egyszerű.

A közösség elvárásai

Élmény

Sikerek

Nekem fontosan a diákjaim sikerei, gondolok itt a versenyekre, gyakorlati élményeikre vagy csak, hogy megszeretnek valamit, amit oktatok.

Kudarcok

Munka

Óra keret

Mint tanár be kell illeszkednem az iskolai környezetbe, újra. Ez azt is jelenti, hogy meg kell tapasztalnom, mennyi órát is kell oktatnom egy héten és, hogy ez mennyi feladattal és készülést igényel.

Fizetés

Mérlegelnem kell, megéri-e tanítani. Én nagyon szeretnék tanítani, de nem biztos, hogy megengedhettem magamnak ezt a luxust. Ha el tudok helyezkedni egy jó állásba és jól tudok oktatni eközben akkor érdemes csak ebbe bele vágni.

Iskola elvárásai

Mit vár tőlem az iskola? Mekkora lesz a felelősségem a diákjaim iránt? Ha irreális elvárásokat fogalmaznak meg felém, ami nem arányos a fizetséggel ÉS a személyiség fejlődésemmel, valamint nem érzem jól magam ebben a környezetben, akkor nem feltétlenül tudok majd jól tanítani.

Szakmaiság

Fejlődés

Mindenképpen szükség lesz fejlődésre ha tanár szeretnék lenni. Itt nem csak pedagógiai értelemben kell ezt át gondolni, hanem személyiség jegyeimben is szükség lesz fejlődésre.

Hiányosságok

Nem feltétlenül érzem úgy, hogy az egyetem fel készített a tanári kihívásokra, akár csak ha a szakmai részt nézzük. Nem feltétlenül szükséges dolgoka tanultam meg egyetemi éveim alatt. Sőt a tan anyag nagy részét bármilyen magas, fakultációs, verseny vagy bármilyen órán SEM tudom majd oktatni.

Motiváció