Én, mint tanár

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Én, mint tanár by Mind Map: Én, mint tanár

1. Felelősség

1.1. A diák elvárásai

1.1.1. Számomra talán ez a legfontosabb. Mit is vár el a diák tőlem. Persze az egyértelmű válasz, hogy semmit, de ez nem ilyen egyszerű.

1.2. A közösség elvárásai

2. Élmény

2.1. Sikerek

2.1.1. Nekem fontosan a diákjaim sikerei, gondolok itt a versenyekre, gyakorlati élményeikre vagy csak, hogy megszeretnek valamit, amit oktatok.

2.2. Kudarcok

3. Munka

3.1. Óra keret

3.1.1. Mint tanár be kell illeszkednem az iskolai környezetbe, újra. Ez azt is jelenti, hogy meg kell tapasztalnom, mennyi órát is kell oktatnom egy héten és, hogy ez mennyi feladattal és készülést igényel.

3.2. Fizetés

3.2.1. Mérlegelnem kell, megéri-e tanítani. Én nagyon szeretnék tanítani, de nem biztos, hogy megengedhettem magamnak ezt a luxust. Ha el tudok helyezkedni egy jó állásba és jól tudok oktatni eközben akkor érdemes csak ebbe bele vágni.

3.3. Iskola elvárásai

3.3.1. Mit vár tőlem az iskola? Mekkora lesz a felelősségem a diákjaim iránt? Ha irreális elvárásokat fogalmaznak meg felém, ami nem arányos a fizetséggel ÉS a személyiség fejlődésemmel, valamint nem érzem jól magam ebben a környezetben, akkor nem feltétlenül tudok majd jól tanítani.

4. Szakmaiság

4.1. Fejlődés

4.1.1. Mindenképpen szükség lesz fejlődésre ha tanár szeretnék lenni. Itt nem csak pedagógiai értelemben kell ezt át gondolni, hanem személyiség jegyeimben is szükség lesz fejlődésre.

4.2. Hiányosságok

4.2.1. Nem feltétlenül érzem úgy, hogy az egyetem fel készített a tanári kihívásokra, akár csak ha a szakmai részt nézzük. Nem feltétlenül szükséges dolgoka tanultam meg egyetemi éveim alatt. Sőt a tan anyag nagy részét bármilyen magas, fakultációs, verseny vagy bármilyen órán SEM tudom majd oktatni.

5. Motiváció