Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

wat je ziet by Mind Map: wat je ziet
0.0 stars - reviews range from 0 to 5

wat je ziet

Deze map bevat een aantal Tests om uit te vinden welke hersenhelft dominant is. In Wereldbeeld krijg je een indruk van onze vertekende wereld en het moeilijkste deel daarbij is om dat te kunnen zien.Mensen zijn Gewoontekijkers en dat maakt het moeilijk iets anders te zien.“The hardest thing to see is what is in front of your eyes” - GoetheBij 'Nu' kun je tijd op een Natuurlijke manier Beleven: er bestaat geen Rechte Lijn, noch in Tijd, noch in Ruimte.Maak van die Beleving een Verhaal, door je ervaringen te bewaren in een MindMap.Klik op Hoe?ZO!MM voor Spelregels.

ambroos

beter zien

placebo

do you mind

braintest

dom.test

nieuw brein?

Klik voor de website op de tekst beneden. wil jij een heel nieuw brein? Herinneren jullie je deze post over de vaardigheden van de toekomst nog? En deze schrijfsels over onze rechter hersenhelft?Wel, als je al deze ideeën samenvoegt, krijg je de essentie van wat auteur Dan Pink in zijn boek ‘A whole new mind’ vertelt. Namelijk dat we in de toekomst meer en meer de vaardigheden van onze rechter hersenhelft gaan nodig hebben: creativiteit, verbanden leggen, relaties en mensen aanvoelen, etc. Er is momenteel een verschuiving begonnen van de meer logische en gestructureerde kwaliteiten naar de meer gevoelsmatige en creatieve vaardigheden. En dus van de linker hersenhelft naar de rechter hersenhelft. Met deze verschuiving komen we volgens Pink van het informatie-tijdperk terecht in het conceptuele tijdperk. Als drie belangrijkste oorzaken van deze verschuiving haalt Pink de volgende trends aan: - overvloed. In onze huidige maatschappij is het niet langer rendabel om bijvoorbeeld enkel een goed functionerende stofzuiger of auto te produceren. Als producten niet tegelijkertijd goed werken, er cool en sexy uitzien en op de emoties van je klanten inspelen, zal je er meestal niet veel van verkopen. Naast het functionele aspect hechten wij tegenwoordig veel belang aan design en de betekenis die producten voor ons hebben. - automatisatie. De nieuwe technologie vervangt meer en meer het zogezegd ‘moeilijke’ en zware werk. Het gaat dan voornamelijk over logische, gestructureerde en rationele taken die wij mensen vooral met onze linker hersenhelft uitvoeren. - Azië. In heel veel sectoren is offshoring een sterk groeiend fenomeen. Hierbij worden veel goedkopere (vaak Aziatische) werkkrachten ingezet om het repetitieve, gestructureerde werk van ons over te nemen. Ook hier gaat het weer over werk waar onze linker hersenhelft het grootste aandeel in heeft. Om in de nabije toekomst succesvol te zijn, is het dus zaak om je rechter hersenhelft-vaardigheden te beginnen ontwikkelen. De mens van de toekomst zal zijn hele brein (en niet alleen de linkerkant) optimaal moeten gebruiken. Vandaar de titel van het boek, ‘A whole new mind'. Daarom beschrijft de auteur 6 gebieden waarop we onszelf moeten richten voor de toekomst.- design- verhaal- harmonie- empathie- spel- betekenis Omdat ‘A whole new mind’ zowat mijn bijbel is geworden op dit vlak en je er heel veel uit kan leren, zal ik in de volgende posts telkens één van deze thema’s verder behandelen. Met ook telkens enkele tips of oefeningen om je rechter hersenhelft op dat vlak te stimuleren.Alle posts uit deze reeks: 5 mindsets voor de toekomsthoe gebruik jij je hersens?waar jongleren goed voor is...waarom je tanden fout poetsen gezond is...de monnik die kan jonglerendesign - verhaal - symfonie - empathie - spel - betekenishoe ziet God eruit?

hoe? zo! MM?

levenspaden

mind-my-story

balans

braintest

kleurtekst

Linker hersenhelft Deze hersenhelft wordt ook wel de logische of rationele hersenhelft genoemd. Begrippen die bij deze hersenhelft horen zijn bijvoorbeeld: weloverwogen, realistisch, logica, geschreven taal, rationaliteit, wiskunde, verbaal, verleden, wetenschappelijk, analytisch, veilig, redeneren, letterlijk en strategie. Rechter hersenhelft Deze hersenhelft wordt ook wel de creatieve of intuïtieve hersenhelft genoemd. Begrippen die bij deze hersenhelft horen zijn bijvoorbeeld: non-verbaal, ruimtelijk inzicht, creativiteit, fantasie, verbeelding, toekomst, praktisch, mogelijkheden, gevoelsmatig, brede oriëntatie, oplossingen, innerlijk bewustzijn, symbolen en kunst.

breintest

breinkwis

danseres

merkaba 741

wereldbeeld

“The hardest thing to see is what is in front of your eyes” - Goethe

je weet niet wat je ziet

Een vis weet niet wat water is en zal dat ook nooit te weten komen. Om dat wel te kunnen, zou die uit zijn kom moeten stappen. Mensen lijken op vis, als zij een dominante linkerhersenhelft koesteren. Er is contrast nodig om het hele beeld te zien. Het probleem is dat we niet weten waarop te letten: wat je ziet ben jezelf.

creativiteit

natuur

nu