Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

Meget mere om Skoletube / Tubestory Creator by Mind Map: Meget mere om Skoletube / Tubestory Creator
0.0 stars - reviews range from 0 to 5

Meget mere om Skoletube / Tubestory Creator

Skoletubes screenrecorder

Skoletube har en screenrecorder som du har fri adgang til, hvis du abonnerer på LærIT. I denne videoworkshop får du en gennemgang af, hvordan du bruger den. Med screenrecordings kan du formidle med tekst, lyd og “levende” billeder og derved har denne formidlingsform nogle fordele når man skal forklare elever, forældre eller sine kolleger noget. Screenrecordings muliggør en asynkron kommunikation, hvor afsender og modtager ikke er til stede på samme tid og sted.

Tubestory Creator – for elever

Tubestory Creator er et værktøj til at lave billedfortællinger med. I disse film gennemgår vi trin for trin, hvordan du kan bruge programmet til at opbygge dine egne historier. Vi ser også på, hvordan du nemt kan udgive dem på Skoletube, hvordan du kan rette i dine færdige historier, og sidst ser vi også på, hvordan man kan arbejde i en skabelon som fx ens lærer har lavet.

Klassens kanal på Skoletube

Klassens kanal på Skoletube er en smart og enkel måde at lave et lukket område hvor dine elever i fred og ro kan udgive deres film, præsentationer og fortællinger. Dermed er det kun kanalens medlemmer altså elever og lærere i klassen der kan se indholdet, og man kan måske derfor også arbejde lidt mere frit og modigt med tingene. Det tager kun 10 minutter at oprette kanalen og sikre sig at alle indstillinger er som de skal være, og som en særlig funktion kan man nu som lærer også oprette brugerne selv, så alle muligheder for at komme godt i gang er til stede. Brug klassens kanal som et fagligt forum, en platform til aflevering af medieproduktioner, en portfolio af elevernes opgaver.

Skoletube Quickstart

I en række korte film sørger vi for at du kommer godt i gang med at bruge Skoletube. Vi kigger på alle de vigtigste funktioner i Skoletube, lige fra hvordan du opretter dig som bruger, til hvordan kan lægge dine egne film på Skoletube og meget meget mere. Skoletube Quickstart–vejledningerne er de første af en række videovejledninger om Skoletube.

Tubestory Skabeloner – for lærere

Denne række af videovejledninger fokuserer vi på skabeloner i Tubestory. Skabeloner er et unikt redskab til at sikre, at eleverne har en forberedt ramme at færdes i, når de skal lave billedfortællinger. Filmene henvender sig til læreren, og fokuserer på de praktiske og didaktiske overvejelser forud for at eleverne skal arbejde i en skabelon. Vi gennemgår trin for trin hvordan man opbygger en skabelon, og kommer desuden omkring en række praktiske forhold som du kan møde i undervisningen med Tubestory.

Ind og Ud af Skoletube

Ind og ud af Skoletube er en række film der handler om hvordan du kan lægge indhold IND på Skoletube, og hvordan du kan lægge noget fra Skoletube UD på andre steder på nettet.

Tubestory i undervisningen

Tubestory i undervisningen er en række videoklip, der sætter fokus på nogle af de aktiviteter, som du kan anvende Tubestory til i din undervisning. Eksemplerne skal være med til at vise, hvordan du også som lærer har mulighed for at bruge din faglighed som udgangspunkt for de materialer som skabelonen måtte indeholde, og hvordan du har mulighed for at igangsætte aktiviteter som ikke kræver din egen tilstedeværelse.

Lektiehjælp 2.0 med SkoleTube kanaler

Lektiehjælp tænkes her som en form for undervisning, der kan tilgåes, når der er mest behov for den, og det er oftest, når du som lærer ikke er tilstede. I titlen her bruges SkoleTubes kanaler og indbyggede ScreenRecorder, og med de to værktøjer, kan du forholdsvis nemt lave online og asynkron lektiehjælp, som er målrettet lige præcis dine elever. Titlen her adskille sig fra andre former for online lektiehjælp, ved at tage udgangspunkt i, at eleverne skal have lektiehjælp af ham eller hende, som er bedst til at give den nemlig dig. De får hjælpen i et sprog de kender, en differentieret forklaring, som kun du kan give dem, fordi du kender dine elever bedst.

Mobil, medieportfolio og matematik

Med mobiltelefonen har eleverne et redskab i lommen, hvormed de kan tænke højt, og udtrykke sig både auditivt og visuelt om de problemer og løsninger de bruger, når de arbejder med matematiske metoder og problemstillinger. Videotitlen giver et bud på, hvordan man kan arbejde refleksivt med læringsprocessor i matematik med hjælp fra mobiltelefonen og medieportfolio. Fra tanker i elevens hovede til landsdækkende videndeling. Titlen guider dig igennem hele processen.

Skoletube i ForældreIntra

Skoletube er skolernes videoplatform! – ForældreIntra er skolernes kommunikationsplatform mellem skole og hjem! Kombinerer du de 2 portaler, så har du pludselig klassens videokanal direkte i ForældreIntra. Video er en effektfuld formidlingsform og kan styrke kommunikationen mellem skole og hjem. Se her hvordan du får Skoletube direkte i ForældreIntra!