Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

Find materialer til din undervisning by Mind Map: Find materialer til din undervisning
5.0 stars - 1 reviews range from 0 to 5

Find materialer til din undervisning

Note til dette mind map. Her finder du tjenester der helt eller delvist indeholder brugbare materialer til fx undervisningsbrug. Tjenesterne er ordnet efter medietyper. Vælg derfor først om du vil finde musik, billeder, film eller noget andet, og klik på det lille plus ud for punktet. Dette mind map er udgivet af Peter Leth under Creative Commons licensen BY.

Billeder

Flickr.com

Fra denne oversigt kan du vælge mellem mere end 130 millioner billeder der alle er klar til at komme ind i skolen, nemlig alle de billeder der er udgivet med en Creative Commons licens.

Wikimedia Commons

På Wikimedia Commons finder du masser af indhold og medier som du må benytte efter de gældende licenser. Typisk er det licenser der indeholder Share Alike (SA) som altså kræver at du eller eleven videregiver deres materialer under samme vilkår.

Picasaweb.com

Picasaweb er hjemmesiden for de billeder som alle brugere af Picasa (det gratis og i øvrigt forrygende billedprogram fra Google). Efter din søgning vælger du Flere Indstillinger, og her kan du så nederst vælge mellem en række Creative Commons Besøgende kan selvfølgelig kun se og søge i de billeder der er lagt ud til offentligheden.  

Google - billedsøgning

Den måde du selv taste adressen på ...

Imagebank - irsk portal

Denne mindre billedbase er skøn til at finde irske motiver. De fleste billeder er udgivet under CC. BY-NC

Fotofinneren - svensk portal

Denne svenske portal er oplagt når man ledere efter svenske og nordiske motiver. CC: BY-NC-SA

Kulturarv

Kulturperler

KULTURPERLER Her kan du tilgå samlingen på tre måder, efter materialetype, fx film eller billeder, fagområder fx militærvæsen, eller institutioner og udgivere, fx Odense Bys Museum. De tre indgangsvinkler giver dig et godt værktøj til at gå efter indholdet. Når du så har fundet den samling du ønsker at studere nærmere, bliver du først orienteret om samlingens omfang, indhold og ikke mindst vilkår for anvendelse. Mange af disse samlinger tillader fri anvendelse. Man kan ikke søge ud fra disse vilkår så det er lidt af en skattejagt. Besøg fx Gamle Odensebilleder, (findes under Odense Bys Museer), der har en samling på ca. 10.000 billeder som vi faktisk må bruge på vilkår der mindre om CC:BY-NC. Omvendt har Nationalmuseet altså også 100o billeder om Danmarks Oldtid, men disse materialer må desværre ikke anvendes til digital undervisning. Sådan kan du altså opleve forskellige betingelser. Kulturperler er som sagt en tjeneste der kan være med til at skaffe noget af det materiale der ellers er svært at finde, nemlig vores danske kulturarv og historie.  

Wikimedia Commons

Fin wiki-side hvor det er medieklip der er i centrum.

The Commons - på Flickr

The Commons er en samling museer, biblioteker og nationale samlinger der er gået sammen om at udgive dele af deres samlinger, hvor ophavsretten er overdraget til samlingen eller forældet, og hvor værket dermed kan tilgå det offentlige rum som et værk under Public Domain.

Musik

Jamendo.com

Incompetech

Newgrounds.com

Freesound.com

CC Mixter

Lydeffekter

Freesound.org

CC Mixter

Toglyde.dk

I skrivende stund er disse lydoptagelser ikke udgivet under CC-licenser. Men samlingen er flot og spændende.

Filmklip

Skoletube

Blip.tv

TED

Søgemaskiner

Creative Commons - søgning

Denne søgemaskine er også default i Firefox-browseren. Her har du en direkte tilgang til de største samlinger og søgemaskiner - alt sammen lige til at gå til.

Google Avanvceret Søgning

Creative Commons - indholdsfortegnelse

På denne side har du et komplet overblik over alle de tjenester og hjemmesider der har en større eller mindre samling CC-licenseret materialer. Listen på denne side opdateres af brugerne selv, og er derfor kun vejledende.

Samlinger

Archive.org

Archive.org Archive.org er en helt enestående samling af materialer. Her finder du alle medietyper, hvoraf store dele af disse er udgivet under åbne licenser som Creative Commons og Public Domain.  

Wikipedia Dansk

Oversigt over alle Creative Commons ressourcer

Denne oversigt er lavet ved at den enkelte tjeneste tilmelder sig på siden og selv beskriver omfang og genre. Siden har derfor ikke garanti for at være opdateret og korrekt.

Den store Danske