Analyse af "Under Bæltestedet"

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Analyse af "Under Bæltestedet" by Mind Map: Analyse af "Under Bæltestedet"

1. Tema

1.1. Hvad er temaet?

1.1.1. Sex og trekantsdrama

1.2. Hvordan realiseres temaet?

1.2.1. Man kan sige at Mikkel og Naja er intime under bordpladen. Der er en masse hentydninger. Den handler også om, når 2 venner kæmper om den samme kvinde. Hvem vinder kampen? De kæmper for at få hendes opmærksomhed. Mikkel vinder, men det koster højest sandsynligt deres venskab.

2. Plot points

2.1. 1. Mikkel og Søren sidder og snakker om en kvinde de hver især har mødt. Da hun så kommer ind på resturanten, og de begge tror at det kun dem selv, der har mødt hende. Der opstår noget konkurrence om hende

2.2. 2. Søren har opdaget at Naja og Mikkel har gang i noget under bordet. Han bliver sur og det ender i et skænderi. Først går Mikkel. Naja følger efter

3. Karakterisér mændende

3.1. Indre værdier til udtryk

3.1.1. Søren

3.1.1.1. Meget temperamentsfuld, det ses især til sidst hvor han hidser sig op. Virker mere velhavende end Mikkel.

3.1.1.2. I starten styrer Søren samtalen. Det kan man også se, da han sidder med armene omme bag nakken med sin Queen cigarret og sit fine ur. Sidder med skjorte og blaser.

3.1.2. Mikkel

3.1.2.1. Interesserer sig for mad, det kommer ham til gode, for Naja og ham får en samtale om det.

3.1.2.2. Han er meget urolig med sine hænder, bytter rundt på glassene og tørrer sine hænder mange gange. Har hverdagstøj på.

3.2. 3. dimser betydning

3.2.1. Kluden

3.2.1.1. Mikkel sidder med kluden. Han tørrer sig om munden bl.a inden han siger "hej" til Naja. Det virker lidt som: "Jeg er klar til kamp". Inden Mikkel går smider han kluden. Det virker sådan: "Nu er kampen slut, jeg vandt."

3.2.2. Skeen

3.2.2.1. Søren sidder med en teske. Han "taber" den. Derfor opdager han at Mikkel og Naja er intime

3.2.3. Dåsen

3.2.3.1. Mikkel og Naja, kan jo ikke sidde der ved bordet og kysse, da det skal holdes hemmeligt. Mikkel sidder med den. Det kan jo godt være deres måde at "kysse" på. Han kører fingeren rundt på den, som om han tager løbepomade på. Dåsen fjerner fokus på at Mikkel rør ved Najas ben. "fingrene i kagedåsen".

3.2.4. Bordet

3.2.4.1. Borden gør, at der både kan foregå en handling over og under bordet. Det er jo det, der er med til at skabe handlingen. Hvis ikke bordet var der ville Mikkel og Naja jo ikke kunne være intime.

3.2.5. Rødvin

3.2.5.1. Mikkel spørger om hun ikke hellere vil have rødvin. Hun siger ja --> 1 point til Mikkel. Til sidst vælter vinglasset. D

4. Hvordan udvikler historien sig?

4.1. Fremdriftselementer

4.1.1. Jeg vil sige at de tp plot points er fremdritselemeneter. Altså at Naja kommer og at Søren opdager Naja og Mikkel.

4.2. Varslinger

4.2.1. Der er som sådan ikke nogen varsling. Vi ved jo hvad der foregår.

4.3. Parallelklip

4.3.1. Søren taler om en pige han har mødt, imens bliver der filmet på en pige der står og gør sig fin. Man kan regne ud at det er hende der bliver snakket om.

5. Sammenlign "Under bæltestedet" og "Sommersøndag"

5.1. Hvilken kan I bedst lide?

5.1.1. Heidi: Jeg kunne i starten bedst lide Sommersøndag. Jeg syntes den var mest spændende. Men på den anden side syntes jeg efter at have analyseret på Under bæltestedet, at den er ret god fordi, der er så meget symbolik og så mange små detaljer. Det syntes jeg er ret godt gået. Men jeg tror alligevel jeg bedst kan lide Sommersøndag

5.1.2. Janni: Jeg er meget i tvivl. De har begge nogle fordel og ulember. Altså jeg kan bedst lide tanken og scenerene i "Sommersøndag", den er meget lys og ikke så hemmelighedsfyldt og mystisk som "Under bæltestedet" er. Tilgængæld bryder jeg mig slet ikke om handlingen i "Sommersøndag". Der er jeg mere til "Under bæltestedet". Symbolikken i "Under bæltestedet" er ogsåp helt fantastisk det er mega fedt at hver gang man ser den igen opdager flere nye ting. Samlet er jeg nok mest til "Under bæltestedet".

5.2. Sammenligning

5.2.1. Filmene er meget forskellige i opbygning og spændingskurve. "Sommersøndag" er berettermodel og "Under bæltestedet" er plot-point. Temaerne er også vildt modsætninger.

5.3. Hvilke forskelle er der i stilen mellem de to kortfilm?

5.3.1. Det har vi jo svaret på ovenover..

6. Historieplanet og handlingsplanet

6.1. Hvornår ved vi mere end personerne?

6.1.1. Vi ved mere om Naja og Mikkels intime stund, end Søren gør, indtil han "taber" skeen.

6.2. Hvorfor skal vi vide mere end den ene af personerne?

6.2.1. Så føler vi lidt en magt. Vi ved af han er uvidende og faktisk ikke aner hvad der foregår. Det er på en måde lidt sjovt. Hvis vi ikke havde vidst det ville historien ikke være lige så spændende. Man tænker jo lidt. Hvornår mon han finder ud af det? Men hvis Søren havde vidst hvad der skete fra start af, så var der ikke noget ved historien. Hele meningen er jo at han skal være uvidende og det skal være en hemmelighed.

7. Virkemidler der øger spændingen

7.1. Beskæring

7.1.1. Man ser ikke ansigterne på personerne. Altså man ser fra og med munden og ned. Det hænger godt sammen med at den hedder "Under bæltestedet". Altså det der sker, sker længere nede. Det gør også at man skal lægge mere mærke til kropsholdninger og kropssprog. Det er man afhængig af. Man skal bruge noget energi og fokus på at skelne mellem de forskellelige personer. Hvem er lige hvem..?

7.2. Over/under bordet

7.2.1. Der er ligesom to scener hvor der sker vidt forskellige ting. En over bordet og en under. Den under bordet er noget der skal holdes hemmeligt. Den scene under bordet er også mere stærk. Det er den vi skal lægge mærke til og den der realiserer temaet.

8. Diskutér slutningen. Præcisér temaet

8.1. Regningen

8.1.1. Søren ender med at få regningen fordi både Mikkel og Naja går. Så sidder han helt alene og får tildelt regningen. Det viser lidt at han har tabt. Værsgo' du skal betale.

9. Handlingsreferat

9.1. To venner, Søren og Mikkel sidder på en restaurant, de snakker om Mikkels problem i sexlivet. Søren har mødt en pige og synes meget godt om hende. Og ud af det blå kommer hun hen til dem. Mikkel flirter med hende og Søren virker irriteret over det. Hun skal egentlig mødes med en veninde, men bliver alligevel siddende hos dem i lang tid. Begge mænd prøver at charmere sig ind på hende. Giver komplimenter, rører/aer, roser, hjælper osv. Men Mikkel flirter nok lidt mere… Han aer hendes ben og der sker nogle ting under bordpladen. Søren taber sin ske og da han bukker sig, opdager han det. Han kommenterer på det og begynder at snakke om Mikkel seksuelle problem. Mikkel går og Naja går lidt tid efter. Søren bliver og ender med at få regningen.

10. Musik

10.1. Musikken er meget dramatisk og sådan lidt tyrefægter, spansk i det. Det passer også godt med at Mikkel og Søren på en måde fægter mod hinanden. Det er en krig.

10.2. Engang i mellen stopper musiken eller bliver i hvert fald dæmpet. Bla. da Mikkel kysser Naja på kinden, så Søren hører det og man lægger mærke til at han synes at Naja er hans teritorium.

11. Farver

11.1. Kjole

11.1.1. Naja har en rød kjole på. Rød symboliserer kærlighed og lidenskab. Det er bestemt ikke tilfældigt!

11.2. Vand/vin

11.2.1. I starten vælter Mikkel et glas vand. Det er begyndelsen på kampen. Der er ikke stor skade i at vælte et glas vand. Det har jo ingen farve.

11.2.2. Til slut vælter Mikkel et glas vin. Vinen er rød og kunne godt symbolisere blod. Kampen er altså slut.

12. Symbolik

12.1. Skoen

12.1.1. Naja har taget den sko af der er mod Søren. Men pludselig tager hun benene over kors og vender sig fysisk mod Mikkel. Hun har nu den blottede fod mod ham.

12.2. Læber

12.2.1. Mikkel og Naja sidder og bider sig i læben og slikker sig om munden. Det er jo et tydeligt tegn på noget seksuelt.

12.3. Bryst

12.3.1. Naja rører sig ved brystet og ligesom med læberne er det et tydeligt tegn på sex.

12.4. 30%

12.4.1. 30% impontete og 30% vegatarer. En advarsel.

12.5. Blomst

12.5.1. På bordet står der en blomst med 2 knopper. Blomsten kan symbolisere Naja og de to knopper er Søren og Mikkel, der prøver at nå op til hende.

13. Navnet "under bæltestedet"

13.1. 1.

13.1.1. Der foregår noget under bordet. Bordet = bæltestedet.

13.2. 2.

13.2.1. Sex.

13.3. 3.

13.3.1. At man får et slag under bæltestedet.