1. Conseqüències de la manca d'educació afectiva: L'ús infreqüent de mètodes contraceptius, molts embarassos no desitjats, malalties de transmissió sexual.
2. Actituds vers la sexualitat
2.1. Tothom té idees, però quan algú actua segons les seves conviccions o creences diem que mostra una actitud. Les actituds són sentiments més que idees lògiques. No són fruit d'un acte raonat o deliberat, sinó disposicions valoratives, amb tres components: cognitiu, afectiu, i conductual. De vegades, el pensament d'un individu es contraposa amb els seus sentiments o accions.
3. El desenvolupament psicosexual humà
3.1. Per a Freud, el desenvolupament psicosexual humà és un procés que travessa diferents estadis o fases
3.2. Fase oral
3.2.1. La boca és la primera zona de plaer. Els petons i carícies. L'evolució psicosexual dels nens i les nenes dependrà de les sensacions plaents i de la seguretat que experimentin en aquesta fase
3.3. Fase anal
3.3.1. El mecanismo de retenció i expulsió dels excrements té un marcat significat psicològic. Si els pares són molt estrictes, poden generar tres reaccions en l'infant: Retenir la femta, desenvolupar un carácter de rebelió, i generar trets de carácter destructiu.
3.4. Fase fàl·lica
3.4.1. Durant aquesta fase apareix el complex d'Èdip en els nens i d'Electra en les nenes, que consisteix en l'atracció cap al progenitor del sexe oposat, i l'hostilitat o el rebuig cap al del mateix sexe.
3.5. Període de latència
3.5.1. Cap als 6 o 7 anys comença una etapa en què els impulsos es mantenen en un estat de quietud.
3.6. Fase genital
3.6.1. A partir de la pubertat s'inicia l'última fase del desenvolupament psicosexual. Es produeix l'organització i maduresa sexual i es reafirma la identitat sexual de l'home i la dona.
4. Aprendre a viure la sexualitat
4.1. El que era normal i anormal en sexología era fonamentalment religiós i cultural. Les nocions de anormal o normal no tenen fonament científic, sinó que están basades en criteris tradicionals. El comportament sexual depèn de les influències socioculturals. Cada persona valora la normalitat segons els seus desitjos i conviccions
5. Funcions de la sexualitat
5.1. La comunicació
5.1.1. La comunicación i la relació interpersonal són imprescindibles per al desenvolupament físic i psicosocial de l'ésser humà. El contacte corporal, transmet sentiments i afecte. És un llenguatge més espontani i sincer que el llenguatge verbal.
5.2. El placer
5.2.1. El plaer és el resultat d'una relació gratificant amb un mateix i amb altres persones. Per tant, és un valor humà que cal desenvolupar i cultivar.
5.3. Reproducció
5.3.1. Tot ésser viu, té en la funció reproductora el secret de la perpetuació de l'espècie. La seva capacitat reproductiva es redueix a certes edats.