Het begint allemaal met een idee.

Gezamenlijke mind mapping

Vertrouwd door 37 miljoen tevreden gebruikers wereldwijd

Visualiseer je ideeën

Samenwerken met je team

Beheer je taken

Deel met de wereld

Hoe te mindmappen, op een mooie manier

Functies voor je grote ideeën.

Mindmapping begint met een hoofdidee in het midden van je mindmap. Creëer onbeperkte subonderwerpen en verken je gedachtenGebruik kleurcodering voor duidelijkheid en stijl. Naarmate je map vorm krijgt, voeg je context toe aan onderwerpen met bijlagen, ingesloten media en meer. De functies van MindMeister leiden je door je eerste mindmappen om zo je creativiteit te maximaliseren.

Ontgrendel je verbeelding

Mindmap online.

MindMeister maakt het maken van verbluffende mindmappen eenvoudig. Onze intuïtieve editor stelt je in staat om samen met je team je grote ideeën snel en mooi in kaart te brengen. Van projectplanning tot brainstormen tot vergaderbeheer, laat je gezamenlijke creativiteit de vrije loop en maak epische mindmappen.

Mind mapping
Gebruik MindMeister om snel en gemakkelijk prachtige mindmappen te maken. Online mindmapping maakt het gemakkelijk om te brainstormen, je gedachten te ordenen en samen te werken met anderen in je bedrijf of klaslokaal. Met een oneindig canvas voor je ideeën, is de enige beperking je verbeeldingskracht. Laten we beginnen
brainstormen
Praat er niet alleen over: schrijf het op! Brainstormen is een effectieve manier voor teams om ideeën te genereren, creatieve prestaties te stimuleren en teamparticipatie te verbeteren. Met onbeperkte onderwerpen en opties voor delen, heeft MindMeister alle tools die je nodig hebt om te slagen. Laten we beginnen
Project Planning
Je hoeft geen meesterplanner te zijn om een succesvol project te realiseren. Mindmappen kunnen je helpen bij het plannen van concrete stappen voor uw project en het stimuleren van samenwerking, creativiteit en flexibiliteit in het proces. Met mindmappen kun je elk project in elke fase van het proces stroomlijnen en verbeteren. Laten we beginnen
Vergadering Management
Hou iedereen op één lijn. Maak een gezamenlijke agenda, voeg minuten toe om onderwerpen in kaart te brengen en verander je mindmap in een gedeelde kennishub. Je volgende grote idee laten zien? Gebruik MindMeister om je ideeën rechtstreeks vanuit je mindmap te presenteren en te delen. Laten we beginnen
Ontwikkel je grote ideeën

Wat is online mindmappen?

Mindmapping is een krachtige techniek die je helpt je gedachten te visualiseren en aan anderen te communiceren. De gebruiksvriendelijke, webgebaseerde mindmap-maker van MindMeister biedt een oneindig canvas voor brainstormen, notities maken, projectplanning en talloze andere creatieve taken, geen download vereist. Met MindMeister mobiel kun je je ideeën overal mee naartoe nemen.

Waarom Mind Mapping?

De voordelen van online mindmapping

Mindmapping verbetert creativiteit, productiviteit en samenwerking. In één onderzoek zei 92 procent van de respondenten dat mindmapping helpt "informatie te distilleren en sneller duidelijkheid te krijgen", terwijl 81 procent zei dat het helpt om "projecten efficiënter te beheren". Het is niet alleen voor het bedrijfsleven: mindmaps helpen studenten om het bewaren en herinneren van kennis te verbeteren, volgens sommige onderzoeken tot 32 procent.

Structuurinformatie

Mindmappen kunnen grote hoeveelheden informatie opslaan en structureren. Ze tonen hiërarchie, tonen relaties tussen ideeën en stellen je in staat om in één oogopslag het 'grote geheel' te zien. Dit maakt mindmapping ook de ideale methode voor presentaties, groepswerk en projectplanning.

Geheugen verbeteren

In het school- en universitair onderwijs zijn mindmappen effectieve leermiddelen. Door informatie te structureren op een manier die compatibel is met visuele leerstijlen, en door lange teksten te filteren in kortere mindmaponderwerpen, kunnen leerlingen meer informatie sneller opnemen.

Spark Creativiteit

Mindmapping laat je creatieve sappen stromen en kan je inspireren om ongevormde ideeën te verfijnen of nieuwe concepten te ontdekken. Dat komt omdat mindmappen afbeeldingen en trefwoorden gebruiken om nieuwe associaties in je hersenen te creëren, die je ook met ongelooflijke snelheid kunt transcriberen.

“After trying many different programs, Mindmeister is the easiest to use and the best looking. It has everything I want in mapping software. It is simply the best all-around.”
Briana H.
Twitter

Je ideeën verdienen een mooi canvas

Begin gratis. Je kan altijd upgraden.
Maak je eerste map

Voeg context toe aan je ideeën

Toevoegen. Koppelen. Integreren.

De webgebaseerde, online mindmapping-software van MindMeister helpt je om ideeën visueel vast te leggen, te ontwikkelen en te delen. Zodra je je ideeën hebt vastgelegd, voeg je context toe aan elk onderwerp met links, bijlagen, insluitingen en integraties. Doe meer met je ideeën.

Ideeën achter slot en grendel

Jouw privacy.
Onze prioriteit.

MindMeister is een door Trusted Cloud gecertificeerde service en voldoet volledig aan de EU-GDPR. Al onze producten worden gehost in de Europese Unie met servers in een ISO 27001-gecertificeerd datacenter in Frankfurt, Duitsland.

Leer meer

Onze mobiele apps

Creativiteit in kaart gebracht. Altijd, overal.

Download onze native apps naar mindmap waar je ook bent. MindMeister mobiel ondersteunt realtime samenwerking, automatische synchronisatie en meer.

Zet ideeën om in actie

Met MindMeister + MeisterTask

Je hebt je ideeën in kaart gebracht, maar waarom zou je daar stoppen? Ontketen het volledige potentieel van je team met MeisterTask: de snelste en gemakkelijkste manier om je beste ideeën tot leven te brengen.

Van geweldige ideeën tot geweldige resultaten
Maak je plannen werkelijkheid: ontdek de MindMeister-MeisterTask-integratie voor naadloze projectworkflows.

Lees meer

Mindmapping 101

Een korte geschiedenis

Het begin

Visuele representaties van informatie worden al duizenden jaren gebruikt. Mensen hebben altijd de drang gevoeld om hun gedachten op te schrijven en deze aan anderen te presenteren - in zowel analoge als digitale formaten.

De bedenker

De term 'mindmap' verscheen in de jaren zeventig, toen het op de BBC werd bedacht door Tony Buzan, de 'vader van mindmapping'. Oorspronkelijk had Buzan mindmaps ontwikkeld om informatie op de universiteit te onthouden.

De methode

Buzan bestudeerde grote denkers en combineerde hun benaderingen met zijn eigen onderzoek in psychologie, creatief denken en memoriseren. Zijn samenvatting, "The Mind Map Book", verscheen in 1995.

Uitbreiden

De moderne definitie van mindmapping omvat ook spinnenkaarten en bellenkaarten. Dit zijn variaties op de Buzan-methode, maar behouden de stralende structuur en hiërarchie van mindmappen.

De livegang

In 2007 werd de eerste webgebaseerde mindmap-tool uitgebracht: MindMeister. Met miljarden ideeën die zijn gegenereerd door meer dan miljoen 37 gebruikers wereldwijd, heeft de tool een revolutie teweeggebracht in het bedenken van ideeën voor bedrijven en onderwijs.

Betreed de Panda

MindMeister onderging in 2021 een uitgebreide update om de tool aan te passen aan de veranderende gebruikersbehoeften. Feedback van duizenden mindmappers hielp bij het creëren van een geheel nieuwe MindMeister - Project Panda.

Breng een betere toekomst in kaart

Mooie brainstorming voor teams.
Maak je eerste map

MindMeister wordt gezien als de beste online mind mapping software in de huidige markt. Met de prijswinnende online versie en de gratis mobiele apps voor iPhone, iPad en Android, kan je mind mappen op school, thuis, op kantoor en zelfs onderweg bewerken. Met MindMeister is mind mappen zo eenvoudig en intuïtief dat iedereen, van eersteklasser tot CEO, het kan gebruikt worden om productiviteit te verbeteren en hun creatieve ideeën, realiteit te maken. MindMeister biedt een flink aantal sterke eigenschappen aan waarmee gebruikers online kunnen samenwerken en brainstormen, projecten plannen, zaken kunnen uitwerken, dynamische presentatie maken. Talloze functies zijn ook uitstekend geschikt voor onderwijs instellingen. Voor dat doel geeft MindMeister student en leerkracht kortingen, en bieden wij zelfs gratis accounts aan met tot op 10 mind mappen met alle eigenschappen die nodig zijn voor een eenvoudige en toch krachtige ervaring met mind mappen.